CROPIX
KOMENTAR JURICE RADIĆA

BIO JE OVO ZA HAJDUK TEK LAKŠI TRENING Ponovite, Mijo i suigrači, ovaj Rudeš u Osijeku! To je utakmica gdje se pokazuje karakter, i to je onda pomak

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2018. 20:28

Da je češće igrat’ s Rudešom... S lakoćom su hajdukovci na premijeri Siniše Oreščanina upisali novu pobjedu. Slično kao što su prije dva i pol mjeseca razveselili svog trenera Vulića kada je startao na klupi Bijelih također kontra Rudeša.

Nije Kopić bio te sreće da bi doživio Rudeš, a mogao je i on do pobjede. Jer Rudeš je u osam utakmica na svom travnjaku ove sezone uzeo nula bodova uz gol-razliku 3:23. Ukratko, za Rudeš je prava fešta svaki pogodak koji postignu na domaćim utakmicama, a kamoli da osvoje bod. Zato rezultatski uvjerljiva pobjeda Hajduka nije nikakvo iznenađenje. Mogla je biti i veća da su Bijeli u drugom dijelu iskoristili nekoliko prigoda, ili, bolje rečeno, da Banić nije bio raspoložen kontra svog Hajduka. Ali ruku na srce, Hajduku je ovo bio lakši trening. Zagrijavanje prije Osijeka, podizanje samopouzdanja uoči četvrtfinala Kupa u srijedu u Gradskom vrtu.

Oreščanin je u Kranjčevićevoj izveo očekivan sastav u kojem je jedino novo ime bio 19-godišnji veznjak Darko Nejašmić. Hajduk je dominirao dvobojem u kojem su u prvi plan izašla dva igrača, Mijo Caktaš i Brazilac Jairo. Da je situacija drukčija, da je Hajduk tamo gdje smo ga nekoć navikli gledati, ne bismo o Miji Caktašu ni pisali; u tom nekadašnjem scenariju Caktaš bi se odmarao za Kup, a teret susreta s već otpisanim Rudešom iznijeli bi manje slavni veznjaci.

Međutim, Caktašu je Rudeš vrhunac ovosezonskih nastupa i to puno govori. Pozitivno je vidjeti da je rastrčan protiv Rudeša, ali kada znamo da je u 10 HNL nastupa postigao četiri pogotka, od kojih su tri bila u mreži zadnje ekipe HNL-a, onda je jasno zašto je Hajduk na šestoj poziciji. Caktaš je u Kranjčevićevoj odigrao kako se od njega očekuje, ali neka to ponovi u srijedu protiv Osijeka i odvede Hajduk u polufinale Kupa. To bi bio doseg za pohvalu, jer Rudeš je samo jedna lagana utakmica.

U takvom susretu bez prekršaja i tenzija profitirao je i Brazilac Jairo, koji je popravio osobnu statistiku promoviravši se u prvog strijelca Hajduka ove jeseni.

Šest pogodaka ima Jairo, nije loše za polusezonu koju je odigrao bez priprema, ali za Brazilca, kao i sve ostale u bijelom dresu, vrijedi poruka: korektno ste, momci, odradili Rudeš, ali Osijek je utakmica gdje se pokazuje karakter. “Play it again, Sam”, reče Humphrey Bogart u Casablanci. Ponovite, Mijo i suigrači, ovaj Rudeš u Osijeku. I to je onda pomak.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 20:49