Matija Djanjesic / CROPIX
KOMENTAR NA IGRU MODRIH

BIŠĆAN JE DOBIO BJELICU NA SLIČAN NAČIN KAKO JE BJELICA MARŠIRAO KROZ HNL I EUROPU U Puli su zakazale najjače karike aktualnih prvaka Hrvatske

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. svibanj 2019. 13:02

U četiri utakmice u HNL-u Dinamo je bio bolji od Rijeke, slavio je samo jednom. A ostala je Rijeka prava enigma Modrima i u finalu Kupa.

Ako je onaj dvoboj nedavno na Rujevici, koji je samo čudom i nespretnošću Dinamovih napadača završio bez golova, trebao biti pokazatelj kako bi Modri i u Puli trebali nadigrati Riječane, to se nije dogodilo. Baš naprotiv, možemo slobodno reći da su najvažnije karike takvog Dinama, kakav smo gledali čitave sezone, ovoga puta zakazale.

Krenut ćemo od samog Dinamova sastava. Nenad Bjelica donosio je dosad puno dobrih odluka, međutim dojam je da je jučer ipak imao razloga malo hrabrije postaviti udarni sastav. Ademi i Šunjić su sjajni igrači, puno toga dobroga donijeli su tijekom sezone, Ademi kao ofenzivnija, Šunjić kao defenzivnija poluga sjajno su funkcionirali. Ali protiv Rijeke koja uglavnom razmišlja kako se obraniti i ne primiti gol, možda je trebao ubaciti još jednog ofenzivnijeg igrača, recimo Moru umjesto jednoga od njih... Rrahmani je također pokazao da može odigrati lijevog beka, nahvalili smo ga sto puta, bio je maestralan.

Nije bio pravi

No, Rrahmani je isto tako čovjek “svoje polovice terena”, Leovac je u drugom dijelu, kad je Bjelica vidio da je to sušta potreba, ipak pokazao više, dolazile su lopte u šesnaesterac, Dinamo je bio opasniji. Međutim, Bišćan je dobio Bjelicu na sličan način kako je Bjelica tijekom sjajne sezone marširao kroz HNL i Europu. Munjevito je njegova momčad iskoristila Dinamove trenutne slabosti i zasluženo slavila.

Bjelica je, dakle, na poluvremenu reagirao. Dinamo je u drugom dijelu imao prilike, mogao izjednačiti. Ali osim te početne ideje, zakazale su i glavne karike. Dani Olmo, mladić kojemu bismo dali da preko visećeg i klimavog mosta prenese najsmrtonosniji teret, nije bio pravi s bijele točke. Nije onako pouzdan i siguran bio ni, primjerice, Theophile-Catherine, a Petković i Gavranović, od kojih se to u ovakvim utakmicama očekuje, nisu zabili. Kad k tome još vratar Sluga obrani čuda, kad Tibor Halilović, momak koji u Dinamu nije uspio, pa je sigurno imao dodatan motiv, odigra veliku utakmicu, tada te slabosti dođu na naplatu.

Ne, ovaj Dinamo u Puli nije bio pravi, njegovi glavni aduti utopili su se u lošu večer i Rijekinu inspiraciju. Neće to pokvariti veliku sezonu i vrhunski europski rezultat, uvjerljivi HNL naslov, ali da su mogli i morali bolje, svi skupa od klupe do terena, to jesu! Šteta što je borba za dvostruku krunu završila ovako, s tri gola u mreži...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:51