Bišćan
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
DERBI U KRANJČEVIĆEVOJ

BIŠĆAN NAJAVIO GOSTOVANJE NA KOJEM RIJEKA NIJE POSTIGLA POGODAK OD 2016. 'Poslije Dinama su se popravili i sasvim sigurno nas čeka jako težak zadatak'

RIJEKA Igor Bišćan u stanci prvenstva igrače mogao nabrojati na prste dvije ruke
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. ožujak 2019. 12:11

Po onoj da je svaka iduća utakmica najvažnija, na Rujevici se ovaj tjedan pripremalo gostovanje u Kranjčevićevoj gdje Bijeli protiv Lokomotive, s kojom igraju danas u 19 sati, u prvenstvenoj utakmici nisu postigli ni pogodak još od listopada 2016. godine.

- Utakmica u rangu one s Osijekom, protiv momčadi koja se bori za iste ciljeve kao i mi. Jako su kvalitetni, zadnjih nekoliko utakmica su osjetno digli formu i kvalitetu igre pa nas sasvim sigurno čeka težak posao. Rijeka u Kranjčevićevoj nije najbolje prolazila unatrag nekoliko sezona, što ukazuje da ćemo morati biti maksimalni ako želimo nešto uzeti iz te utakmica - rekao je Igor Bišćan.

Nije Bišćanu bilo lako, igrače koje je imao na raspolaganju mogao je nabrojati na prste dvije ruke.

- Lončar se priključio treninzima, Escoval je odigrao i dio utakmice u Pazinu, dok s Čolakom i Tomečakom nećemo još riskirati. Pavičić i Mamić se vraćaju nakon odrađenih kartona, iz istog razloga nema Lepinjice i Acostyja.

Rijeka, 241118.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Dinamo, 1.HT 15. kolo.
Na fotografiji: Igor Biscan, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Očekivanja od mladih

Vratili su se dečki iz selekcije do 19 godina, pa se čekaju još Ristovski s okupljanja U-21 vrste Makedonije i Braut koji je s Vatrenima U-17.

- Iskreno većini trenera ne odgovaraju te reprezentativne stanke, pogotovo kad su igrači na svim stranama, kada jedni igraju više a drugi manje. Velkovski je odigrao dvije cijele utakmice što je veći napor pa smo ga odmarali dva dana, dok Murić i Mamić nisu igrali puno ali njima je čak dobro i došlo da malo predahnu budući da su u kratko vrijeme imali puno veću minutažu nego prije - rekao je Bišćan.

Naglasio je Bišćan i da je Lokomotiva drugačija momčad od Osijeka, a posebno istaknuo da mogu igrati na različite načine.

- Lokomotiva može igrati i direktno i kombinatorno, može igrati i na kontre tako da su momčad koja na više načina može stvoriti probleme. Radonjić je jedan od rijetkih igrača koji se nametnu bilo kojoj obrani, s Rakićem u paru dosta dobro izgledaju, ali i puno je drugih igrača koji imaju kvalitetu. Bili su možda u krizi rezultata, ali od utakmice s Dinamom su se popravili i sasvim sigurno nas čeka jako težak zadatak.

Puno se pričalo i o mladim igračima, bojite li se da ih se previše diglo?

- Razumijem javnost, medije i navijače, zašto ne biti pozitivan, ali s druge strane treba biti realan i oprezan jer su ti mladi dečki u osjetljivim fazama svojih karijera, pred njih ne treba stavljati prevelika očekivanjima. U ne baš idealnim uvjetima su dobro reagirali, pokazali kvalitetu i za nas je jako bitna spoznaja da se možemo osloniti na njih. Prve testove su prošli, ali nisam tip koji će se zaletavati nekakvim izjavama - zaključio je Bišćan.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 18:18