Matija Djanjesic / CROPIX
PRESICA RIJEKE

BIŠĆAN NAJAVIO VELIKI FINALE KUPA S DINAMOM 'Modri su favoriti, a mi imamo priliku odigrati utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju'

Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2019. 17:39

Trener nogometaša Rijeke Igor Bišćan na konferenciji za medije uoči finala Kupa protiv Dinama koji je na rasporedu u srijedu od 18 sati u Puli izjavio je kako je Dinamo favorit, ali i da njegova momčad ima priliku za osvajanje trofeja.

"Na kraju sezone imamo priliku odigrati utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju. Jasno je da je Dinamo favorit, ali i mi nemamo namjeru biti samo sudionici, imamo se imamo pravo nadati da bismo uz pomoć naših navijača mogli bismo doći do pobjede koja bi ovu sezonu mogla učiniti najboljom mogućom. Dečki su u pozitivnom iščekivanju, napeti, kako i treba biti pred važnu utakmicu", izjavio je Bišćan.

Rijeka je subotnjom pobjedom protiv Lokomotive u pretposljednjem kolu Prve HNL osigurala drugo mjesto u prvenstvu što bi prema Bišćanovom mišljenju trebalo imati pozitivan učinak na momčad prije dvoboja u srijedu.

"Zadnjom pobjedom smo skinuli veliki teret s leđa i možemo biti maksimalno pozitivni u pripremi i iščekivanju ove utakmice. U ovo malo vremena što smo imali za pripremu više smo bili koncentrirani na rad u defenzivi jer je jasno kako će Dinamo imati veći posjed", dodao je trener Rijeke koji je upitan o tome je li njegova momčad spremna za eventualni produžetak, pa čak i izvođenje 11-eraca odgovorio:

"Dinamo će u po tom pitanju biti u prednosti jer je prošlog vikenda mogao odmarati igrače, dok će mojim igračima ovo biti četvrta utakmica u dva tjedna, ali vjerujem kako ćemo imati dovoljno snage da se pokažemo u pravom svjetlu".

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Vratar Rijeke Simon Sluga koji je bio igrač utakmice u nedavnom prvenstvenom susretu Rijeke i Dinama na Rujevici koji je završio rezultatom 0-0 očekuje veliku podršku s tribina stadiona "Aldo Drosina" u srijedu. Procjenjuje se kako će put Pule najmanje 3.000 Riječana.

"Očekujem lijepu utakmicu u lijepom ambijentu na lijepom stadionu. Znamo da će doći puno naših navijača i uz njihovu podršku možemo i do trofeja. Pružit ćemo najbolje što možemo da osvojimo taj trofej. Nakon što smo osigurali drugo mjesto, skinuli smo veliki teret s leđa i možemo opušteno na finale Kupa", rekao je Sluga.

Rijeka će u srijedu pokušati po peti put osvojiti Hrvatski kup, dosad su njezini igrači "Rabuzinovo sunce" podizali 2004., 2005., 2014. i 2017. godine.

S druge strane, Dinamo je dosad 15 puta osvajao Kup, a 11 puta je zagrebački sastav osvajao dvostruku krunu što može ostvariti još jednom u slučaju pobjede u srijedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:14