Matija Djanjesic / CROPIX
PRESICA UOČI UTAKMICE

BIŠĆAN NAPADA BURIĆA S NOVIM ORUŽJEM Rijekin trener progovorio o sastavu i najavio veliki Jadranski derbi: 'Hajduk je u zanosu, ali vjerujemo u sebe'

Rijekin trener Igor Bišćan najavio je veliki nedjeljni derbi u 8. kolu Prve HNL protiv Hajduka na Rujevici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. rujan 2019. 20:03

Franko Andrijašević trebao bi biti novo oružje Igora Bišćana u namjeri da Rijeku ponovno zadrži u vrhu hrvatskog nogometa. Nema se što kriti, to je plan i cilj, ponavljanje prošlosezonskog rezultata u prvenstvu i Kupu smatralo bi se uspjehom, a bez obzira što će i nakon utakmice protiv Hajduka ostati za odraditi još tri četvrtine prvenstva, sraz sa Splićanima ima posebnu težinu.

Osim predznaka derbija i pozicija na ljestvici dviju momčadi sugerira da Hajduk trobodom može napraviti značajan odmah, a cilj Bišćana i njegovih trupa je ne dopustiti da se to dogodi. S Frankom u naslovnoj ulozi.

- Koliko znači dolazak Andrijaševića? Sigurno puno znači, to je igrač kojeg svi jako dobro znamo, koji je ostavio veliki trag i u Rijeci i u hrvatskom nogometu. S obzirom na to da nije u optimalnoj natjecateljskoj formi, treba mu neko vrijeme da je dohvati, ali i u ovom stanju može pomoći. Sigurno će igrati, a koliko će to biti još ćemo vidjeti - kaže Igor Bišćan koji bi zbog Frankove idealne pozicije mogao malo modificirati formaciju u odnosu na onih 4-1-4-1 koje je Rijeka u zadnje vrijeme igrala.

- Nije isključeno da će se nešto mijenjati, ali ni da neće. Vidjet ćemo iz razgovora s njim koliko je u stanju dati u ovom trenutku pa ćemo donositi odluke. Mislim da je u stanju igrati ono što je i prije igrao, u onom sustavu je bio efikasan, a dovoljno je kvalitetan da se prilagodi na neke možebitne promjene.

Dolazak Andrijaševića bacio je i nešto drugačiju sliku na Rijekin mercato. Bez odlazaka, osim planirane prodaje Sluge, s Frankom kao nekim tko bi mogao oplemeniti momčad koja je lani bila druga i osvojila Kup.

- Sigurno da je Frankov dolazak nešto pozitivno za nas i to je sve što sada ima smisla govoriti oko prijelaznog roka budući da je završio.

Kada je riječ o Hajduku, iz Bišćanovih riječi može se iščitati da itekako respektira ono što Splićani posljednjih tjedana rade pod vodstvom Damira Burića.

- Hajduk izgleda dosta dobro, mislim da su pokazali u zadnjim utakmicama, posebno protiv Dinama, da mogu igrati i ne samo ofenzivno, da nisu više momčad koja će pod pritiskom domaćeg terena igrati bez kontrole. U pametnoj utakmici su pobijedili bolju momčad od sebe, u vezi su kvalitetni s Nejašmićem, Hamzom i Bradarićem, to je po meni najjači dio momčadi koji igračima prema naprijed daje mogućnost da pokažu svoje kvalitete. Jairo i Eduok kada su raspoloženi mogu napraviti puno problema, dobro su posloženi, u zanosu su i zaletu, bit će teško, ali vjerujemo u sebe.

Hajduk sa sobom povlači i određeni imperativ budući da su Bijeli pobijedili samo jednom u posljednjih šest utakmica.

- Sigurno da u zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, nismo ni gubili, ali ni to nije dobro... Pod određenim smo pritiskom da moramo ostvariti dobar rezultat, malo smo bodovno zaostali za samim vrhom i naravno da to vrijeme koje prolazi bez pobjede utječe na atmosferu i raspoloženje svih nas. Svjesni smo toga, spremit ćemo se i napraviti sve da osvojimo tri boda.

Upravo bi tri boda bili najbolji lijek za onih 4:0 na Poljudu sa zadnjeg sraza ove dvije momčadi.

- Peče li još onih 4:0? Davno je bilo, sigurno da tada nije bilo lako, ali puno je toga prošlo, puno se toga pozitivnog dogodilo i za momčad i klub pa je već odavno zaboravljeno - zaključio je Igor Bišćan.

Vidjet ćemo kako će se ponašati ozljede

Kako će izgledati riječka momčad u sutrašnjem derbiju može se samo nagađati, pitanje hoće li Lorenco Šimić, Zoran Kvržić i Antonio Čolak konkurirati uvelike će krojiti sastav, a nekako je dojam da su sva trojica "zarobljena" između vlastite želje da igraju derbi i realnog rizika da će im se ozljede pogoršati. Čolak i Kvržić su imali rupture mišića od pet odnosno sedam centimetara, Šimić distorziju zgloba, na rubu je i Raspopović...

- Upitni su, ali ima još do utakmice pa ćemo vidjeti kako će se te njihove ozljede ponašati - rekao je Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:28