Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
NOVI STRATEG RIJEKE

BIŠĆAN S RIJEKOM KREĆE U NOVE IZAZOVE 'Žao mi je što je ovakva situacija! Žao mi je što sam ja razlog zbog kojeg je došlo do nekakvih nesuglasica'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. listopad 2018. 18:53

Igor Bišćan u Zaprešiću će postati 31. različiti trener na klupi Rijeke otkako je HNL-a. Ivan Kocjančič, Vladimir Lukarić, Stjepan Ostojić i Milan Tomljenović vodili su Bijele jednu utakmicu, Matjaž Kek točno 200 puta više, a Bišćan je danas na početku svog riječkog puta. Na klupi Rudeša i Olimpije startao je porazima (od Zagreba i finskog VPS-a), ali na kraju završio na vrhu prvenstvene ljestvice, na klupi Rijeke takav se konačni rezultat od njega ne očekuje, ali definitivno ima zadatak dignuti Bijele puno više od pozicije na kojoj su sada.

- Ja se nadam i vjerujem da će moja momčad biti dovoljno odvažna i odlična da prekine ovaj negativan niz loših rezultata. Ja vjerujem da su svjesni situacije, da nam utakmica može pomoći da se počnemo dizati, da krenemo prema gore. U ovom vremenu kojeg sam proveo s momčadi dodatno sam se uvjerio da je kvaliteta tu. Neke se stvari trebaju posložiti, treba se vratiti samopouzdanje, a mislim da je ova utakmica idealna za to - rekao je u uvodu Igor Bišćan.

Rijeka, 101018.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste. 
Igor Biscan, novi trener HNK Rijeka, odradio prvi trening sa igracima.
Na fotografiji: Igor Biscan s igracima.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX

Bilo bi dobro i da se napadačima malo otvori, Heber je postigao pet golova, dok ostali nisu baš blizu.

- Istina, imamo mali problem, iz tog razloga momčad postiže malo golova, pogotovo na gostovanjima. Ali mislim da će se sve to promijeniti kada se vrati samopouzdanje. Uz to, nogomet ne igraju samo napadači, treba im se olakšati čvrstinom koju daje cijela momčad kako ne bi bili opterećeni jednom prilikom. Proradit će osim Hebera i drugi, ali bitno je da se popravimo na planu kompaktnosti, da se posložimo kada je riječ o nekim navikama koje su imali prije i za koje bih ja volio da su malo drugačije i da su svjesni kada ideš na ovakvu utakmicu, koja je specifična zbog situacije u kojoj se nalazimo, ne možemo očekivati da ćemo iz negativnog trenda ići u jako pozitivan. Volio bih da se varam, ali trebat će se namučiti i potruditi da promijenimo taj trend.

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX

Jeste li u ovih sedam dana iskristalizirali početnu momčad?

- Manje-više jesam, imam još jednu ili dvije dvojbe. Rekao sam i igračima da je nemoguće savršeno pogoditi sve odluke vezane uz početnu momčad, to je vezano uz dosta stvari, prethodne ozljede, ritam utakmica koje su neki od njih imali ili nisu imali, imamo i slučaj s Lončarom koji se tek u srijedu navečer vratio s napornog puta.

Žao mi je što sam razlog nesuglasica s navijačima

Rijeka je zadnjih nekoliko godina imala veliku podršku navijača, to će u ovoj prvoj utakmici biti novi segment. Jeste li razočarani što Armada ne prihvaća vašu ispriku i mislite li da ćete ih ipak nekako "kupiti" i može li pobjeda biti jedan od tih aduta?

- Žao mi je što je situacija takva kakva je. Možda bih još dodao što mi je žao što sam ja razlog zbog kojeg je došlo do nekakvih nesuglasica na relaciji klub-navijači, ali nazad se više ne može. Rekao sam već da ću se koncentrirati isključivo na svoje igrače i rad s njima, mislim da je to jedino ispravno i da samo na taj način mogu doprinositi da ostvarujemo bolje rezultate. A hoće li rezultati nešto promijeniti po pitanju tog odnosa ja doista ne mogu predvidjeti – kaže Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:11