Foto: Goran Sebelic / CROPIX
OSVANUO NA OKUPLJANJU

BIVŠA DINAMOVA ZVIJEZDA PRIKLJUČILA SE HRVATSKOM DRUGOLIGAŠU Novom klubu želi pomoći i kao igrač i trener!

Piše: V. PrišlecObjavljeno: 12. srpanj 2017. 23:36

U ponedjeljak su na igralište svog malog stadiona u Kustošiji istrčali novi drugoligaši iz zapadnog dijela grada, NK Kustošija, u mnogome igrački redizajnirana. Viđena su neka poznata prvoligaška imena, kao što je bivši dinamovac Dino Drpić, koji se želi baviti trenerskim poslom, a vjeruje da može i igrački pomoći novom drugoligašu. Kako je i rekao, zato se i pridružio crveno-crnima.

Nakon izlaska na teren igrače je predsjednik Vlado Babić srdačno pozdravio i zaželio im što berićetniju berbu bodova u novom rangu natjecanja. Kao domaćin će Kustošija sve pripremne utakmice igrati u Brdovcu kraj Zaprešića.

Trener Renato Jurčec i njegova desna ruka Ivan Zubić otkrivaju promjene u igračkom kadru jer u novoj konkurenciji ne želi se plesati samo jedno ljeto.

- Zasad su sigurni igrači Kustošije vratar Carlo Berković iz Krka, stoper Bruno Pralas iz Zagreba, vezni igrač Denis Ceraj iz Intera Zaprešić, Petar Šimunić iz Trnja, krilni napadač Tomislav Hanžek iz Intera, te napadač Hajduka II Marko Galić. Došao je i trener vratara Tomislav Pelin. Još se ne zna kako će se pokazati Dino Drpić kao igrač? Ako će biti igrački na prijašnjem prvoligaškom nivou, onda smo dobili značajno pojačanje. Radimo na još nekoliko značajnih pojačanja, ali s njima nećemo istrčavati u javnost - kaže trener Renato Jurčec.

Plan pripremnih utakmica?

- Ugovorili smo 9 pripremnih utakmica. Na teren istrčavamo već 14. 7. u Lučkom s istoimenim drugoligašem u 18 sati, 19. 7. u Brdovcu dočekujemo H. dragovoljca u 18 sati, dok 22. srpnja putujemo u Sloveniju, točnije u Brežice, gdje ćemo igrati s tamošnjim istoimenim slovenskim drugoligašem u 18 sati. Na svom stadionu u Kustošiji dočekujemo prvoligaša iz Zaprešića, Inter, 25. srpnja u 18 sati, 29. 7. putujemo u Čakovec gdje se u 17 sati sastajemo s Međimurjem, a 2. 8. odlazimo kod susjeda, trećeligaša iz Španskog, 5. 8. u goste nam dolaze dečki iz Krapine Zagorec s kojim igramo opet u Brdovcu, gdje ćemo 9. 8. ugostiti i Sesvete, te 12. 8. Dubravu Tim Kabel.

Što je s odlascima?

- Pripremne utakmice pokazat će i iskristalizirati tko može konkurirati za drugoligaški nogomet, a tko ne. U tom kontekstu nismo sigurni da će ostati braća Đurđek jer Ivan navodno odlazi poslovno u Njemačku, a Nikola još traži klub. Zasad je to sve što se tiče odlazaka. Da će ih biti, to je jasno - naglasili su prvi ljudi trenerske struke novog drugoligaša Renato Jurčec i Ivan Zubić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:49