REUTERS/Kim Kyung-Hoon / REUTERS
KAŽE VAHA

BIVŠI DINAMOV TRENER 'BOCNUO' IVAJLA PETEVA 'On je novi 'Mister 1:0'? Je, prima malo, ali ja sam mu dao 'sedmicu'!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2017. 14:20

Hoće li Bosut za Ivajla Peteva i njegov Dinamo biti “plitak potok”? Hoće li ga Modri pregaziti bez većih problema? Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima na gostovanjima, otkako je momčad preuzeo bugarski stručnjak, kladioničarskim rječnikom kazano, upišite “dvojku”.

Petev je na gostovanjima “Mister 100%”. Pod njegovim vodstvom Dinamo je dobio sve utakmice izvan Maksimira i još nije primio pogodak! Dakle, na gostovanjima su redom padali Belupo (1:0), Inter (1:0), Split (1:0), Osijek (2:0), te Hajduk (1:0). Briljantan gostujući niz.

Dinamo pod Petevom igra bolje u gostima, jer je u Maksimiru bugarski stručnjak šest puta vodio Modre, tri puta je pobijedio, ali je tri puta odigrao neodlučeno, Hajduk (0:0), Istra 1961 (1:1), te Rijeka (1:1). Aktualni prvaci države su, otkako je Petev trener, u HNL-u primili samo 3 pogotka.

Petev, dakle, uživa na gostovanjima, pobjeđuje čiste mreže. Možemo ga nazvati i “Mister 1:0”, jer su četiri od pet gostujućih pobjeda ostvarene s tim minimalnim pobjedničkim rezultatom.

Makarska, 100714.
Vahid Halilhodzic, bosansko-hercegovacki nogometni trener i bivsi igrac, nakon uspjesnog sudjelovanja na SP u Brazilu nalazi se na kratkom odmoru u Makarskoj.
Na fotografiji: Vahid Halilhodzic.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Može ih se stići

Podsjeća li vas taj nadimak “Mister 1:0” na nekoga? Jeste se sjetili? Da, tako smo prozvali Vahida Halilhodžića, sadašnjeg izbornika Japana dok je trenirao Modre. Od 20 pobjeda koliko je ostvario s Modrima u HNL-u, Halilhodžić je njih 50%, dakle, deset utakmica dobio sa 1:0! Petev je još bolji - s Dinamom je u HNL-u dobio 8 utakmica, a njih pet sa 1:0 odnosno 63%.

Jučer smo Halilhodžić uhvatili na skijanju, s obitelji je u poznatom zimskom centru Megevu.

- Pratim HNL, kako ne... Vidim da Rijeka ima zgodnu prednost od šest bodova, bogami, Dinamo će to teško dostići. Rijeka je jako dobro posložila svoj projekt s predsjednikom Miškovićem, te s ovim trenerom Slovencem Kekom. Dinamo pak uvijek ima problema s tom okolinom, koja ima utjecaj na rad u klubu, tako da se kod Dinama ponekad zaboravi rad na terenu, a bavi se, da ih tako nazovem, vanjskim problemima. Rijeka je profitirala u cijeloj priči i na najboljem je putu da oduzme šampionsku titulu Dinamu - kaže nam Vaha.

SUITA, JAPAN - JUNE 07:  Mehmed Bazdarevic (L) , head coach of Bosnia and Herzegovina and Vahid Halilhodzic, head coach of Japan greet prior to the international friendly match between Japan and Bosnia and Herzegovina at the Suita City Football Stadium on June 7, 2016 in Suita, Osaka, Japan.  (Photo by Atsushi Tomura/Getty Images )
Atsushi Tomura/Getty Images / Getty Images

Onda smo mu ispričali o temi kojom se bavimo, o činjenici da nas Petev podsjeća na njega, da i Peteva zovemo “Mister 1:0”. Istina, Halilhodžić svojevremeno baš nije bio oduševljen tim nadimkom...

- Ha, istina jest da Dinamo pod Petevom prima malo golova. Ali, ja sam ga sa svojim Japanom dosta uvjerljivo pobijedio, onako baš mnogo... Bio je bugarski izbornik kad smo na Kirin Cupu prošlog ljeta igrali utakmicu. Japan je pobijedio Bugarsku sa 7:2! Tada je primio dosta golova...

Veli Vaha da ne poznaje Peteva da bi mogao suditi o tome kako vodi Dinamo, a da ta utakmica u kojoj ga je s Japanom napunio do vrha ne treba previše značiti.

- Da bi se u današnjem nogometu napravio dobar rezultat, da bi se osvojio naslov prvaka, jedan od najvažnijih segmenata je da se ne primaju golovi. Rijeka i njeno kompletno okruženje mi djeluju kao budući novi prvaci Hrvatske, ali ako Petev nastavi ovako, ako će primati malo golova, onda bi ih Dinamo mogao sustići - zaključio je Halilhodžić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:33