CROPIX
NOVI POČETAK NA RUJEVICI

BIVŠI DINAMOVAC DAO PRILIKU BIVŠEM DINAMOVCU I NIJE POŽALIO Napadač okrenuo novu stranicu: 'Rijeka bi mogla biti prekretnica u mojoj karijeri...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. travanj 2019. 19:36

Je li Robert Murić u dresu Rijeke krenuo putem kojeg su prije njega prošli, primjerice, Andrej Kramarić, Stefan Ristovski, Franko Andrijašević i Josip Elez, te dao naslutiti da može biti novi miljenik navijača, ali i igrač koji će napuniti riječku blagajnu?

Osam utakmica koliko je odigrao u dresu Rijeke definitivno je premalo da bi se takvo što moglo konstatirati, ali Murić je na Rujevici definitivno počeo naslućivati da može realizirati talent koji neosporno ima.

Stvarno dobar izbor

Uostalom, riječka publika zna prepoznati kvalitetu, a kod Murića se ista ističe praktički u svakom dodiru s loptom. Kada sve još na kraju ima i konkretan učinak kroz golove i asistencije, onda možda nije daleko priča da bi još jednom igrač koji drugdje nije uspio svoj potencijal realizira u Rijekinom dresu. Barem ako je suditi po ovacijama publike koje je dobio kada je izlazio s travnjaka...

- Stvarno mi je godilo slušati aplauz s tribina, želio bih se zahvaliti publici koja je dosta pomogla da naš nastup bude takav kakav je bio, hvala im na tome - govorio je Robert Murić nakon pobjede protiv Slaven Belupa.

Vjerojatno je i sam svjestan da nakon takve partije ne može izbjeći pitanje može li Rijeka biti prekretnica u njegovoj karijeri i lansirati u nogometne visine kojima prema talentu nedvojbeno pripada.

- Mislim da Rijeka može biti prekretnica za moju karijeru. Znam da je ovdje došlo puno igrača koji su podigli razinu svoje igre i otišli u dobre klubove, meni je cilj ići tim putem. Za sada ide dobro, krenulo je kako sam želio i nadam se da će se tako nastaviti. Rijeka se pokazala stvarno dobrim izborom i po svemu što je bilo do sada mislim da će tako i ostati u budućnosti.

Uz to, za igrača koji u novom klubu mora pokazati da neće ići u rubriku propalih talenata golovi i asistencije koji postaju sve brojniji najbolja su preporuka.

- Iz utakmice u utakmicu se dižem, osjećam se jako dobro sa svakim novim treningom i nadam se da ću nastaviti tako. Zadovoljan sam brojkama, ali nadam se da će ići još prema gore, očekujem do kraja sezone još tri, četiri pogotka i toliko asistencija. Mislim da ima još nešto prostora za napredak, treba mi još utakmica, s njima će sve doći na svoje.

Znam što mogu

Priznao je Murić i da mu je nakon iskustva u Bragi trebao ovakav početak.

- Trebalo mi je ovo kao što bi trebalo svakom igraču na mom mjestu. Znam koliko mogu, mislim da sam u ovih osam utakmica pokazao da vrijedim i još ću više raditi da bude još više golova i asistencija.

U onoj priči o ozljedama, odnosno Bišćanovoj konstataciji da iz svega što se događa izađe i nešto dobro, uz mlade igrače upravo je Murićevo podizanje forme veliki dobitak Bijelih. Da su svi na broju i Murić bi vjerojatno postupno ulazio...

- Hvala treneru Bišćanu što mi je dao toliko prilike, ja mislim da sam mu na travnjaku uzvratio na najbolji način. A da nas je malo - je. Jedan se vrati, drugi se ozlijedi pa se moramo krpati... Ali što je tu je, moramo tako nastaviti dok se situacija ne popravi. Ja igram opušteno? Ne osjećam se u strahu, radim što trebam raditi i što se od mene očekuje tako da se ničega ne bojim. Na kraju, tu su uz mene i suigrači koji pomognu kada zapne.

Fokus na Goricu

A nije baš često zapinjalo, pogotovo kada je trebalo zabiti pripremljenu priliku ili asistirati nekome od suigrača...

- Sada mi je Puljo izvanredno ostavio loptu, hvala mu na tome, a ja sam se potrudio da mu kasnije uzvratim. I suradnja s Kvržićem je dobra, mislim da smo i dosta golova postigli preko desne strane.

Murić i društvo neće imati puno vremena za uživanje u pobjedi budući da Bijeli već u subotu imaju novi zahtjevan ispit, ovoga puta kod Gorice.

- Ovu zadnju utakmicu nisam igrao nego gledao s tribina jer sam tek dolazio, ali dva puta smo od njih izgubili ove sezone, neugodna su momčad. Treba se malo odmoriti, a onda sav fokus na Goricu.

Dobre igre Muriću su najbolja preporuka da se pokuša naći na popisu izbornika Nenada Gračana za Europsko prvenstvo do 21 godine.

- Puno mi je značio ovaj zadnji poziv u reprezentaciju, a bio bih presretan da budem dio momčadi na Euru, da i tamo ostvarimo dobar rezultat - rekao je Murić.

Linker
19. travanj 2024 14:52