Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
USUSRET OKRŠAJU

BIVŠI IGRAČ DINAMA I RIJEKE SA ZANIMLJIVIM POGLEDOM NA POLUFINALE KUPA 'Dinamo ima sjajne individualce, ali i rupe koje Rijeka može iskoristiti'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. travanj 2018. 18:37

U izostanku Antonija Čolaka dobro bi Matjažu Keku došao Franko Andrijašević. Ofenzivac Bijelih danas je igrač Genta u kojem mu se posljednjih mjeseci bitno popravio status pa je dobro raspoložen najavio današnji sraz Dinama i Rijeke.

- Gledao sam drugo poluvrijeme derbija na Poljudu, mislim da će i sada biti jednako tvrdo i za Rijeku i za Dinamo. Naravno, volio bih da Rijeka ode do finala i uzme Kup, da i ove sezone osvoje trofej - kaže Andrijašević.

Šteta što je Rijeka na jesen previše zaostala u HNL-u, dojam je da je Dinamo puno ranjiviji nekog prošle sezone kada je mrtva utrka za titulu trajala do pretposljednjeg kola.

- I meni je žao što je Rijeka malo zaostala, da je prvenstvo počelo prije dva mjeseca priča bi bila drugačija. Teško je očekivati da ih se može stići, kada Dinamo vodi ovakva je prednost obično nenadoknadiva.

Spomenuo je Franko Andrijašević sam da bi priča bila drugačija da je prvenstvo počelo s prvim kolom proljeća. Pitali smo ga je li ga iznenadila dobra igra Rijeke u nastavku sezone budući da dobro zna kvalitete igrača koji su otišli?

- Promijenilo se dosta igrača, ali nekako mi se čini da je profil onih koji su došli vrlo sličan onima koji su otišli. Trebalo je malo vremena da se uigraju, da upoznaju Keka kao trenera i njegove zahtjeve, ali i kada je Rijeka bila u krizi govorio sam da se za njih ne bojim. Rijeka posljednjih sezona igra napadački nogomet, a znajući kako Kek razmišlja i što traži gušt mi je kada vidim da se to radi na utakmici.

HNTV

Njegovu ulogu nekako je preuzeo Domagoj Pavičić, može li on biti čovjek odluke?

- Kada su došli on i Puljić bio sam siguran da je to dobar potez jer sam igrao s obojicom i znao sam da će kad-tad to pokazati. Pavičić igra stvarno dobro, meni to nije novost, žao mi je zbog njega što nikada taj njegov potencijal nije prepoznat, ali Rijeka je postala klub u kojem “odbačeni” dobivaju ono što im treba im se karijere razviju.

Nemam pravo glasa

Osvrnuo se Franko i na Dinamo, činjenicu da je prijetnja Rijeci njegov partner iz napada.

- Gavranović je veliko pojačanje za Dinamo, a u te priče oko njegovog odlaska ja nemam pravo glasa budući da sam i sam promijenio tri velika hrvatska kluba. Uz Soudanija i Olma imaju sjajne individualce, ali Dinamu je uvijek najteže bilo napraviti momčad. Igra se na Maksimiru, ali ako Rijeka bude igrala ono svoje, taktički disciplinirano i s maksimalnim pristupom, može iskoristiti rupe kojih kod Dinama ima više nego prošle sezone. Neće biti lako, ali nekako vjerujem i priželjkujem prolaz - zaključio je Andrijašević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:12