Arhiva/Marko Smith / ALL
NEMA TU FAVORITA

BIVŠI IGRAČI HAJDUKA I OSIJEKA NAJAVLJUJU OKRŠAJ KOJI ĆE USMJERITI SEZONU DVAJU KLUBOVA 'Sigurno je samo jedno - danas će biti obilje golova!'

Osijek i Hajduk danas u Gradskom vrtu igraju utakmicu sezone, četvrtfinale hrvatskog kupa usmjerit će sezonu obaju klubova, a bivši igrači jednog i drugog kluba prognoziraju za SN ishod utakmice.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. studeni 2017. 16:51

DAMIR VUICA (Bivši branič Osijeka i Hajduka): Uvjeren sam u obilje pogodaka

Igrao je Damir Vuica na obje strane. Jedan je od najdugovječnijih igrača Prve HNL. Bio je Osijekov kapetan, a s Hajdukom je igrao u Ligi prvaka. Ima što reći o današnjem srazu.

- Zvali ste me da me malo vratite i prisjetite nogometu - s osmijehom je na početku kazao Vuica.

A nije baš sasvim postrani. Međutim, od onog prvoligaškog, čak i seniorskog uopće potpuno je udaljen.

- Imam privatni obrt, pekarstvom se bavim, ne ostaje mi dovoljno vremena za nešto drugo. Iako, aktivan sam s loptom i dalje. Vježbam djecu, onaj uzrast najmanjih, početnika u MŠN Grafičar. Igralište mi je blizu kuće, stignem sve obaviti. A, vjerujte, s djecom raditi posebno je zadovoljstvo. Iako, teško je, oni najkvalitetniji brzo odlaze, najčešće u Osijek, ali ne žalim se, nečim se moram baviti i u tome pronalazim sebe.

Naravno, danas će sa zanimanjem pratiti nadmetanje momčadi svojih bivših klubova.

- Gledao sam u TV prijenosu i onu utakmicu u Splitu. Baš me ona učvrstila u uvjerenju da ni Osijek, a ni Hajduk nisu u osobitoj formi. Ništa nema na osnovi čega bih rekao da je netko danas favorit.

Ipak, svoja nadanja i očekivanja nije nam uskratio.

- Očekujem dobru utakmicu u kojoj će presuditi nijanse. Uvjeren sam da će biti i obilje golova.

IVICA GRNJA (ex-igrač i trener Osijeka): Bit će do kraja silno neizvjesno

Ivica Grnja stalni je pratitelj Osijekovih utakmica. Klub je to koji mu je zauvijek ostao u srcu. A, uz to, najstariji mu je sin Ronald jedan od pomoćnika Zorana Zekića. Blizu je svim informacijama s terena. I kao bivši igrač, i donedavno još aktivan trener, zna kako je igrati ovako važne utakmice.

- To su utakmice za hrabre i odgovorne igrače. Hajduk, kakav god bio, uvijek je Hajduk. Dakle, jedan od naših najvećih klubova i najboljih momčadi. U takvim utakmicama nema i ne smije biti opuštanja. Nadahnuće je uvijek izraženo, ali ono samo po sebi nije dovoljno. Trebat će više od toga.

Što očekujete od utakmice?

- Borbu do samog kraja. Igrat će se tvrdo, oprezno, stvarno mislim da će biti neizvjesno. Osijek je moj klub i dakako da mu dajem prednost i vidim ga kao onog koji će se radovati. Ali, neće to biti lako. Imaju naši Bijelo-plavi itekakvih problema.

Neke je od njih spomenuo bez ustručavanja.

- Nevjerojatno je da u derbijima s našim najboljim momčadima igraju i dobro i rezultatski uspješno, a onda pokažu sasvim drugo lice i zakažu kada svi od njih očekuju pobjedu. Malo su poletjeli visoko, čini mi se ponekad da igrači previše razmišljaju o samima sebi, a ne o momčadi. Bez toga ne ide. Samo, znate, primijetio sam to i u igri i ponašanju igrača Hajduka. Ipak, Osijek mi je na srcu i nadam se njegovoj današnjoj pobjedi. (dr)

MARIO MALOČA (negdašnji kapetan Hajduka): Hajduk može proći u polufinale

Nekadašnji kapetan Hajduka Mario Maloča predvodio je Hajduk u zadnjem trijumfu splitske momčadi u Gradskom vrtu, bilo je to 8. ožujka 2015. Trener je bio Stanko Poklepović kojemu je to, baš kao i sada Željku Kopiću, bila treća utakmica na klupi otkako je postavljen na tu funkciju. Maloča je u Greuther Fürthu kod Damira Burića s kojim se bori za opstanak u 2. Bundesligi, a za vikend su ostvarili veliku pobjedu proti St. Paulija od 4:0 te se nadaju da bi uskoro mogli isplivati iz opasne zone. Hajduk nije u opasnoj zoni, ali mu prijeti opasnost da ostane borbe za trofej ukoliko danas u Kupu ispadne, s obzirom na to da je u prvenstvu dosta zaostao...

- Nadam se da će biti treća sreća Kopiću, kao što je to bilo i kada nas je vodio Špaco. Utakmica za vikend s Osijekom bila je nešto slabija, ali u Kupu će biti potpuno drugačije, a ja mislim da će Hajduk proći. Osijek nije pokazao ništa na Poljudu, a Hajduku je možda čak i bolje što igra u gostima.

Maloča prati utakmice Hajduka, stoga može donijeti sud o stanju u momčadi...

- Kopić je dobar trener i svi se nadamo da će biti sve bolje. Trebat će mu vremena, ali kada se mijenja trener, to je znak da nije dobro. Sve ovo što se događa oko ekipe mu ne ide u prilog. Ali ako pobijedi danas, može sve okrenuti u svoju korist - poručio je Maloča. (dku)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 23:36