Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SCENARIJ PROMJENE

BIVŠI SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA 'Zvuči nemoguće, ali kada sreća okrene leđa, što mogu trener i igrači? Rijeka ni sama ne zna kako je dobila 4:0...'

BIVŠI SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA 'Zvuči nemoguće, ali kada ti sreća okrene leđa, što mogu trener i igrači? Rijeka ni sama ne zna kako je dobila 4:0 na Poljudu, Inter nije zapucao...'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. prosinac 2019. 23:15

Nije se pobjeđivalo na gostovanjima, ali nije bilo ni sreće, mora se priznati. Hajduk je sreća pomazila jedanaestercem protiv Dinama, ali što reći za utakmice u Velikoj Gorici i Zaprešiću? Protiv Gorice su Bijeli izgubili s 1:2, pogođenim slobodnim udarcem Lovrića i zgoditkom Suka u 89. iz evidentnog zaleđa.

Nakon Gorice je otišao dopredsjednik Jakobušić, zatim i sportski direktor Bjelanović. Inter je drugi veliki peh. Zaprešićani su do boda stigli bez udarca prema vratima Bijelih, s nespretnim autogolom Simića.

Uz to, Hajduk se može požaliti na Grgićevo ​igranje rukom na početku drugog dijela, što nije sankcionirano kaznenim udarcem. Peh na peh, ode nekoliko bodova, a kritike na trenera bivale su sve glasnije i neugodnije.

Kako reagirati u nezavidnoj situaciji, upitali smo Tomislava Ercega, nekoć golgetera, a jedno vrijeme i sportskog direktora Hajduka.

- Prvo treba posložiti struku od vrha, dakle primarna je zadaća izabrati sportskog direktora. Kada predsjednik Brbić pronađe sportskog direktora, onda treba s njim sjesti, vidjeti što i kako dalje - kaže Erceg.

Jasno je i nekadašnjem centarforu Bijelih da se svega skupilo u zadnjim utakmicama.

- Rijeka je dobila Hajduk s 4:0, ali iskreno rečeno, ne znaju ni sami Riječani kako su došli do tako visoke pobjede. Inter otkine dva boda Hajduku bez upućenog udarca na vrata Ljubića. Zvuči nemoguće, ali kada ti sreća okrene leđa, nije lako ni treneru ni igračima.

Da, igrači su zasebna tema. Momčad očito traži osvježenja.

- Ne bih ulazio u detalje, ali mogu reći da će Hajduku jako dobro doći stanka u prvenstvu. Bit će dovoljno vremena za osvježavanje igračkog kadra.

Čak 12 trenera neuspješno pokušalo doći do drugog mjesta

Hajduk još uvijek uživa na drugoj poziciji, a tako visoko prvenstvo nije završio još od ljeta 2012. godine, kada je drugu poziciju potpisao Mišo Krstičević. Te sezone 2011/12. Krstičević je momčad preuzeo u smiraju proljeća od Krasimira Balakova. U tih je sedam i pol godina čak 12 trenera pokušalo doći do statusa doprvaka, ali bolje od treće pozicije nisu uspjeli.

2012/13. Krstičević, Tudor

2013/14. Tudor

2014/15. Tudor, Vukas, Poklepović, Vučević, Vukas

2015/16. Burić

2016/17. Pušnik, Lozo, Carrillo

2017/18. Carrillo, Kopić

2018/19. Kopić, Vulić, Oreščanin

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:55