Dinamo slavlje
 Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
DOMINIRA U OBRANI

BIVŠI TRENER DINAMA O MODROM DRAGULJU KOJEG TRAŽE VELIKANI 'On je nešto između Ćorluke i Lovrena, samo da ga zaobiđu ozljede i bit će pravi igrač'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. studeni 2017. 22:05

Kruno Jurčić nije trenirao Benkovića u prvoj momčadi Dinama, no dok je bio u Maksimiru znao je da u mlađim uzrastima postoji talentirani stoper koji bi jednog dana mogao biti oslonac modre obrane. Sad ga Jurčić, naravno, prati s distance i za njega ima samo riječi hvale.

- Napreduje odlično, ima kontinuitet, stvarno vjerujem da će biti igrač za velike stvari. Ono što je očito jest da Dinamova bez njega i s njim nije ista - kaže Jurčić.

Vrlo pomno analizira Filipove performanse.

- Osim samih igračkih osobina, kod njega me najviše oduševljava rutina kojom rješava situacije, a tako je mlad. Puno je puta baš on taj koji u zadnji tren spašava gol ili blokira suparnika, što je posebna vrlina ako znamo da je Dinamo u HNL-u dominantan i da nema puno posla, pa mora biti dodatno koncentriran kad se stvori problem koji treba riješiti. Nema nikakve dvojbe da će vrlo skoro biti reprezentativna razina - misli Jurčić, koji pritom ističe i jednu Benkovićevu manu.

Damir Krajac  / CROPIX
CROPIX

- Po meni, najveći su mu minus te ozljede, jedino ga one mogu zaustaviti. Nadam se, iskreno, da nije riječ o genima, već da je sve splet okolnosti i da neće imati problema sa zdravljem, već da će vrijedno skupljati utakmice u Dinamu i biti još bolji.

Kad bi Benkovića uspoređivao s nekime od naših aktualnih stopera, s kime bi Jurčić povlačio paralele?

Zagreb, 031216.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga,  derbi utakmica 18. kola, 1.HNL izmedju momcadi GNK Dinamo i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Filip Benkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Mogu reći ovako, on je nešto između Ćorluke i Lovrena. Fizički ima odlične predispozicije, visok je i čvrst, ali opet, nije sasvim poput Lovrena, koji je brži i okretniji. Ali zato podsjeća na Ćorluku tom mirnoćnom i rutinom, čitanjem igre. Odličan je dečko, kažem, samo da ga zaobiđu ozljede i problemi, bit će pravi igrač - “recenzirao” je Benkovića Jurčić.

Što dodati nego, daj Bože da i dostigne razinu Lovrena i Ćorluke. Da bude njihov nasljednik u reprezentaciji u dogledno vrijeme!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 00:48