Damir Krajac / CROPIX
VRIJEME JE DA SE PROBUDI

BIVŠI TRENER DINAMOVE 'DESETKE' I APSOLUTNA LEGENDA MODRIH VJERUJE U MLADOG DRAGULJA 'On jednostavno mora biti nositelj igre Dinama!'

IGOR CVITANOVIĆ Bivši trener Dinamove ‘desetke’ u stožeru Zorana Mamića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2017. 17:57

Mladi Dinamov nogometaš Ante Ćorić u otvorenom intervjuu za Sportske novosti kirurški precizno analizirao je minutažu proteklih sezona u Dinamu. Iskreno je priznao da je sam najviše kriv što mu karijera već do sada nije bila uspješnija, ali je i naglasio da mu je u cijeloj priči više mogao pomoći i klub.

S obzirom na to da je Ante “definiran” kao jedan od najvećih, zapravo najveći klupski talent, zanimljivo je pitanje je li doista u proteklom razdoblju trebao dobiti više kontinuiteta?

Uvijek može više

O tome smo jučer razgovarali s Igorom Cvitanovićem, trenerom koji je bio član stručnog stožera Zorana Mamića u vrijeme kad je Ante kretao u karijeru.

Branimir Boban / CROPIX
CROPIX

Zanimljivo je da je u sezoni 2015/16., dakle tada dvije godine mlađi, Ćorić u HNL-u odigrao čak 28 utakmica, ali također je imao problem s igranjem utakmica svih 90 minuta. Jer od tih 28 utakmica kod Zorana Mamića je samo pet puta odigrao kompletnu utakmicu. U Europi je te sezone odigrao sedam utakmica, ali ni jednu kompletnu! Dakle, problem igranja svih 90 minuta za Ćorića traje već treću sezonu...

- Teško mi je govoriti s ove distance, jer već duže vrijeme nisam u klubu. Ali, u vrijeme dok je Zoki trenirao Dinamo, Ante je bio mlađi, bitno mlađi. Sad već ima 20 godina i držim da bi trebao dobivati više prilika. Naravno, tu mislim na mnogo više utakmica u kontinuitetu. Jer sigurno da postoji razlika između Ćorića od prije dvije godine i sada. U naše vrijeme tek je startao... Ali kad pogledate da je kod nas prije dvije godine odigrao čak 35 utakmica u sezoni, doduše ne kompletne, vidjelo se koliko smo mu davali prilika. Naravno, mogao je i više, uvijek se može više - kaže Cvitanović.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Napominje i da je Ćorić u proteklom razdoblju imao i dosta ozljeda.

- Nisu to bile neke velike ozljede, ali stalno je bilo “nešto malo”. Te ozljede koje uzrokuju stanke, izbace iz ritma, pa se onda teško stalno vraćati.

Cvitanović kaže da je to igrač kojem se apsolutno treba vjerovati.

- Ante je igrač kojem treba pružiti povjerenje, treba mu dati pravu priliku, on danas-sutra mora biti nositelj igre Dinama! Naravno, to ovisi o Dinamu i Anti Ćoriću. Treba vidjeti kakve su želje obje strane. Ako je klub stao iza “projekta Ante Ćorić”, onda on mora kontinuirano igrati.

Onda je dao primjer...

Sigurno će isplivati

- Najbolji primjer kad klub stane iz vas je dvojac Moro - Olmo. Ante Ćorić također mora dobiti priliku kao ta dvojica, dakle mora dobiti više utakmica, stalno igrati. S tim da se mora uzeti u obzir da je Ćorić godinu dana stariji od ove dvojice, te je po meni već sad morao biti istureniji nego Moro i Olmo! Evo, njih dvojica su super iskoristili svoje šanse. Kad već govorimo o prošlim vremenima, Ante je imao i jaču konkurenciju, igrala se Liga prvaka... Nadalje, kad je Ante počeo igrati u prvoj momčadi, nominalno su tada u Dinamu igrali i kvalitetniji igrači. Kad je iz juniora dolazio u prvu momčad, Dinamo je bio kvalitetniji. Jer, recimo, Moro i Olmo su možda iskoristili priliku što nema Fernandesa, Machada, Goncala, Ademija nije bilo... A Ćoriću je još kasnije došao Sammir koji igra istu poziciju kao on.

Cvitanović zaključuje...

- Sve se nekako namjestilo da Ante nije dobio toliko prilika koliko je morao. Pa onda su ga malo sputale ozljede... No u jedno sam siguran. Ćorić će iz svega ovoga isplivati i pokazati ono što svi mislimo da jest - pravi igrač!

Linker
25. travanj 2024 06:42