Tom Dubravec / CROPIX
KAPITALAC NA DROSINI

BIVŠI VATRENI ODABRAO JE DRUGAČIJI PUT: 'Mogao sam ja otići za novcem, ali motiviran sam i spreman za nešto drugo baš ovdje...'

ISTRA 1961 Ivan Močinić sada je i službeno član kluba s Alda Drosine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 10:12

Nema više dvojbe. Ivan Močinić potpisao je ugovor sa Istrom 1961! Od ponedjeljka je član kluba sa Drosine i bit će vezan na godinu plus godinu. Uprava pulskog prvoligaša napravila je odličan posao, jer ima opciju da idućeg ljeta veže Močinića na još jednu sezonu. Kao nedavno za Iglesiasa, koji je prodan Rijeci, uz dodatni bonus, tako je i ovaj transfer dobro postavljen. Ivan Močinić je tehnički gledano izvanredan vezni, koji nije bio slučajno kao mlad igrač kapetan Rijeke i putnik za SP u Brazilu 2014. No, nakon prodaje u bečki Rapid riječkom profesionalcu sreća je potpuno okrenula leđa. Ozljede su ga zaustavile u usponu te je naposljetku odlučio iz Pule krenuti u novi crescendo karijere.

- Eto, stigao sam i jako mi je drago da sam potpisao. Cijelo sam prijepodne proveo na pregledima i testiranjima u poliklinici dr Stanislava Peharca te mi je veliko zadovoljstvo što je izrazio vrlo pozitivan stav o mojem fizičkom stanju - kazao nam je Močinić u ponedjeljak poslijepodne, kada je odlazio u obilazak stana u kojem će boraviti idućih najmanje godinu dana.

- Obzirom da se trenira u Medulinu vrlo je vjerojatno da ću se tamo smjestiti. U utorak poslijepodne, kada se momčad okupi, uključujem se u rad.

Jeste razgovarali sa trenerom Prelecom?

- Danas je slobodan dan pa nisam, ali smo se susreli prošli tjedan. Bio mi je to iznimno važan razgovor jer sam odmah osjetio pozitivnu energiju kod trenera. Prelec me dojmio i imam veliko povjerenje u ono što je kazao. Prelomilo mi je to odluke, jer sam spoznao da ću u Puli imati sve potrebne uvjete za jedan novi početak u kvalitetnom radu."

NK Istra 1961

Imali ste druge opcije?

- Bilo je ponuda, i izvana koje su financijski bitno veće, ali meni novac nije prioritet. Sada je najvažnije se postupno uključiti u natjecateljske ritmove i uhvatiti razine forme temeljem potencijala koje imam. Čeka me mukotrpan izazov, ali sam silno motiviran i spreman. Povjerenje koje sam osjetio od Preleca i Istre 1961 jako mi je važno.

Od kad datira kontakt s Pulom?

- Ima tome oko mjesec dana da su se javili iz Istre i bili su vrlo korektni od samog starta. Osjetio sam dobru atmosferu, jasnu njihovu želju da dođem ali bez ikakvih forsiranja. Kad čovjek osjeti povjerenje sve je lakše. Meni je zbog svega što sam prošao u prošlom razdoblju potrebno upravo to, da mi se vjeruje, da bude strpljenja i podrške. Istra mi je to već pokazala i zato sam došao sa zadovoljstvom."

Vjerojatno ste već utvrdili neki poseban program uključivanja u pogon?

- S trenerom ću tek razgovarati o detaljnom planu. Posljednju sam utakmicu odigrao u Austriji 7.lipnja i to 90 minuta. U protekla dva mjeseca trenirao sam individualno. Prošlih mjesec dana pripremao me trener Denis Lopac, osjećam se odlično. Nije to naravno natjecateljski ritam, zato ćemo dan po dan raditi na tome. Prvih nekoliko treninga obaviti ću uz kondicijskog trenera koji će me pripremiti za ulazak u momčadski trening. Nema nikakvog forsiranja ali vjerujem da bi nakon reprezentativne pauze mogao biti u punom pogonu.

Imate tek 26 godina, uz napokon sreće sa zdravljem može napraviti puno. Navijači Istre se nadaju da biste mogli pomoći natjecateljskom iskoraku?

- Neću ništa obećavati. Nisam vam ja tip od velikih riječi. Teren je najvažniji, tamo se treba pokazivati. Ono što je sigurno to je da ću dati ama baš sve od sebe da opravdam povjerenje u Istri. Meni se ta priča od prvog trenutka dopala i zato sam nakon razgovora sa trenerom Prelecom znao da ću doći. Istra i ja si možemo uzajamno pomoći i zdušno ću raditi na tome da zajednički napravimo dobre stvari.

Linker
16. travanj 2024 09:53