Split, 020416.Stadion Poljud.Povodom tragicne smrti Zana Ojdanica nekadasnjeg celnika Torcide, nekoliko tisuca navijaca okupilo se veceras na sjevernoj tribini stadiona odajucu pocast svom vodji.Na fotografiji: Goran Vucevic, Damir Buric i Marin Brbic.Foto: Vojko Basic / CROPIX
 Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
TEŠKO JE SVE TO GLEDATI

BIVŠI VELIKI ŠEF HAJDUKA SVE SAŽEO U JEDNU REČENICU 'Ne želim se miješati, ali najveća je greška bila smjena Damira Burića'

REAKCIJE Torcida i Udruga Naš Hajduk šute
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 12:41

Sudbina se ružno poigrala s navijačima Hajduka u Parku mladeži kad su u više navrata na račun Splita i vlasnika “crvenih” braće Slavena i Joze Žužula skandirali uvredljive slogane, posebno jer su domaćinu neuvijeno slali želje, “Druga liga”.

Na kraju su se okrenuli protiv igrača Hajduka, pa su im prijetili, premda i najzatucanijima mora biti jasno da krivnju za težak debakl moraju tražiti u drugima, u prvom redu u treneru Pušniku pa dalje u rukovodstvu kluba.

Marin Brbić, bivši predsjednik Hajduka, javio se i kazao da se nikad nije bolje osjećao (“šećer 6, kolesterol normalan”), ali je odbio komentirati događanja na Poljudu:

- Ne želim se miješati, pogotovo da ne bi netko protumačio kako imam neke ambicije prema Hajduku. No, najveća pogreška bila je smjena trenera Burića.

Cropix/Duje Klarić

Igor Štimac, proslavljeni igrač Hajduka, bivši trener i izbornik, u odnosu na zbivanja u Hajduku ponaša se vrlo rezervirano, rekao je:

- Tek kad glavni kreatori ovog stanja shvate da su klub usmjerili u pogrešnom smjeru, možda će doći do zaokreta. Treba klub vratiti domaćim ljudima, onima koji su za Hajduk živjeli i s klubom osvajali trofeje.

Zvonko Bego, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, u ono vrijeme jedan od najtalentiranijih igrača bivše države, ne ide na utakmice:

- Gledao sam prijenos na televiziji, moram priznati da sam šokiran. Pa taj Split ima problema, reklo bi se da im je sudbina neizvjesna. A odigrali su bolje od Hajduka. Sve ovo što se događa logična je posljedica načina rukovođenja klubom.

Pročelnik za sport u gradskom poglavarstvu, Hrvoje Akrap, također je zauzeo neutralno stajalište:

- Ne želim se petljati, neka oni koji su zaduženi rade svoj posao. Ipak, šteta je prevelika...

Iz Kluba navijača Torcida kao i iz Udruge Naš Hajduk nema odjeka na turbulenciju u voljenom klubu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:46