Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
OKUPLJANJE MODRIH

BJELICA NA POČETKU DINAMOVIH PRIPREMA KOMENTIRAO PONUDU ZA OLMA I MOGUĆE TRANSFERE 'Neće otići više od jednog ili dva stožerna igrača'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. siječanj 2020. 12:20

Dinamo je točno u 10.30 počeo sa zimskim pripremama. Ispod južne maksimirske tribine okupila se velika skupina 'sedme sile', bilo je podosta kamera, fotoreportera... Tako je to uvijek prvog dana okupljanja Modrih, radilo se o ljetnim ili zimskim pripremama.

Prije treninga plavi dečki okupili su se u Dinamovu hotelu, mi smo čekali da krenu na prvi trening koji je bio otvoren za medije. Međutim, od toga nije bilo ništa... Naime, teren na igralištu Hitrec-Kacian bio je zaleđen i nije se moglo trenirati. Zato je trener Nenad Bjelica promijenio plan. Prvo je dečke odveo u dvoranu, a nakon toga na trčanje maksimirskom šumom. Danas je temperatura u Zagrebu zaista bila niska, u ranim jutarnjim satima iznosila je čak minus 8 Celzijevih stupnjeva, pa iako je zubato zimsko sunce polako s vremenom počelo zagrijavati površinu, led s Hitrec-Kaciana nije se uspio otopiti.

Međutim, s vremenom je bivalo toplije, tako da s Modri ipak odradili vanjski trening, ali tek u poslijepodnevnim satima. Pred novinare je ujutro izašao trener Nenad Bjelica, izgledao je vrlo raspoloženo, uostalom kao i svi dečki koji su pozdravljali novinarsko društvo pri dolasku na stadion.

- Pred nama su jasne ambicije. U prvenstvu smo na dobrom putu obraniti naslov prvaka, u Kupu smo u četvrtfinalu gdje imamo teškoga suparnika, ali vjerujem da smo sposobni doći do finala i isprati gorak okus od prošle sezone kad smo izgubili Kup. Isto tako, želimo promovirati mlade igrače, pružiti im možda više prilike nego jesenas jer oni su dodatna vrijednost za Dinamo - kazao je u uvodu Bjelica.

Upravo je ta promocija mladih igrača jedan od prioriteta proljetnog dijela sezone. Jer Modri imaju ogromnu prednost na ljestvici, naslov sigurno ne mogu prokockati još jednu titulu, pa treba u vatru gurnuti mlade dečke koji su budućnost plavog kluba.

Naravno, nije se ni danas mogla ne spomenuti tema Dani Olmo, ona je svakako svakodnevno štivo, već je o španjolskom reprezentativcu napisao toliko toga da bi se mogla izdati sasvim solidna knjiga.

- Dani ima ugovor s Dinamom još godinu i pol. U petak će se priključiti momčadi i normalno računamo na njega za proljetni dio sezone.

Tako stvari dakle, zasada stoje. Novih informacija nema. Dinamo na proljeće neće igrati Europu, a u prvenstvu ima velikih 12 bodova prednosti na vrhu.

Bi li Bjelici u takvim okolnostima više odgovaralo da Olmo ostane ili ipak ode, kako bi mogao uigravati neka nova rješenja za iduću sezonu?

- Želimo ono što je najbolje i za Olma i za klub. Ako je najbolje rješenje da Olmo ostane i produlji ugovor, onda ćemo na njemu graditi našu igru na proljeće. Ako ne ostane, onda će neki drugi igrači dobiti prednost. Ne opterećujem se time, klub će odlučiti. Pripremam se kao da će Olmo ostati. Ako ne ostane, imamo jako puno unutarnjih rezervi u našim igračima, u Ivanušecu, Majeru, Gojaku....

Vruća tema jest i Mislav Oršić... Ima li tu kakvih novih vijesti o možebitnom transferu?

- Puno je priča oko brojnih igrača. Još sam na kraju polusezone rekao da sam siguran da klub neće napustiti više od jednog ili dvojice stožernih igrača. Pod 'stožernima' mislim na one koji su iznijeli teret jeseni, dakle Oršić, Petković, Olmo, Gojak, Ademi... Vidjet ćemo što će biti, ali imamo unutarnjih rezervi, tako da i bez pojačanja možemo zamijeniti svakoga tko bi nas mogao napustiti.

Postoje li neka mjesta u momčadi koja bi Bjelica želio upotpuniti dolaskom novih igrača?

- Sve ovisi o odlascima. Bilo bi nekorektno da se ja kao trener Dinama sad žalim da mi nedostaje igrač na nekoj poziciji. Imamo vrlo kvalitetan kadar. Osim toga, tu je i 10, 11 mladih igrača koji danas kreću s pripremama s prvom momčadi i želimo im dati na značenju.

Hoćete li trener Modrih, s obzirom na smanjen broj utakmica u proljetnoj polusezoni, smanjivati kadar?

- Smanjujemo ga. Ivo Pinto najvjerojatnije će na posudbu u Portugal, Marko Lešković je na posudbi u Lokomotivi... Možda će još trojica-četvorica igrača otići nekamo gdje bi imali više šansi igrati, ali pritom ne mislim na mlade - zaključio je Bjelica.

Eto, to je bilo sve za prvo okupljanje Modrih od trenera Bjelice. Za sada se nisu dogodili još nikakvi senzacionalni transferi, ne znači naravno da neće. Ali kao što vidite, Bjelica je bio jasan, otići će najviše jedan ili dva stožerna igrača. Jedan bi na koncu ipak trebao biti Dani Olmo, a drugi? Tko zna? Po onome kako sada stvari stoje kad se radi o zanimanju stranih klubova, u igri su Nikola Moro i Mislav Oršić. No isto tako, dosadašnje ponude za njih dvojicu su odbijene. Naravno, sigurno ste primijetili da je Bjelica kazao kako će možda otići još trojica ili četvorica igrača, a da to sigurno neće biti mladi. Možemo samo nagađati, ali kriju li se među njima Hajrović, Gavranović, Atiemwen? Vidjeti ćemo tijekom siječnja.

Linker
25. travanj 2024 06:35