CROPIX
SPEKTAKL NA MAKSIMIRU

BJELICA NAJAVIO VELIKI DERBI S HAJDUKOM I UKRATKO KOMENTIRAO PRIČU O ZORANU MAMIĆU Trener Modrih progovorio i o najvećoj prijetnji iz redova Bijelih

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2019. 18:26

Dok su tijekom dana s desne strane tisuće marširale u 'Hodu za život', a s desne stotine biciklista kretalo u 'Zagrebačku biciklijadu', u Jurišićevoj ulici u srcu Zagreba u novom Dinamovom fan shopu trener Nenad Bjelica najavljivao je sutrašnji derbi. Oklupilo se mnogo novinara, ali s vremenom su se počeku okupljati i navijači koji su se fotografirali s trenerskim junakom plavog kluba i njegovim dečkima.

- Svi želimo ovu sezonu zaključiti na način kako smo igrali tijekom cijele godine. Gotovo svi igrači osim Muse i Rrahmanija su nam na raspolaganju, dobro smo se odmorili poslije finala Kupa, atmosfera je super, pa vjerujem kako ćemo sutra gledati dobar derbi i upisati novu pobjedu - kazao je u uvodu Bjelica.

Pula, 220519.
Stadion Aldo Drosina.
Slavlje igraca i navijaca Rijeke, nakon tri godine HNK Rijeka osvojila je Hrvatski kup pobjedivsi GNK Dianmo s rezultatom 3:1.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Kad se radi o sastavu, trener je ostao zakopčan, ali sasvim je jasno da će umjesto ozlijeđenog Rrahmanija na lijevom boku zaigrati Marin Leovac. U vrhu napada trebao bi se pojaviti Mario Gavranović koji je odlučio posljednji derbi na Poljudu, makar nije isključeno da Bjelica zaigra u udarnom sastavu i s - Komnenom Andrićem. Bruno Petković, mogao bi ostati na klupi.

- Vidjet ćemo, imamo još jedan trening, izabrat ćemo one koji su fizički i mentalno najspremniji - na temu sastava je kazao Bjelica

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kad se radi o momčadi Hajduka kaže:

- Splićani su se pod vodstvom Siniše Oreščanina definitivno digli, igraju u sistemu koji je svima vrlo nezgodan. Završavaju sezonu kako su igrali tijekom cijelog proljeća, ali vjerujem da ćemo mi biti bolji.

Pitali smo ga je li Mijo Caktaš, čovjek se pretpozivom Zlatka Dalića najveća opasnost za Dinamo?

- U svakom slučaju! Ali ne samo Caktaš. On igra u sjajnoj formi, s Mirkom Marićem prvi je strijelac Lige, dobio je zasluženo reprezentativni poziv. Na tome mu treba čestitati. Međutim, nije od jedini u Hajduku koji je opasan. Imaju oni dobru veznu liniju, te druge napadače koji su opasni, pogotovo Jairo. Morati ćemo biti fokusirani i koncentrirani 90 minuta da bi pobijedili Hajduk.

Split, 040519.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 32. kola HT Prve lige, Hajduk - Inter.
Na fotografiji: Caktas Mijo.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

S obzirom na najavu dolaska ogromnog broja navijačke skupine Torcida na Maksimir, kakvu atmosferu očekuje? Hoće li domaći Dinamovi navijači u noći slavlja ipak biti glasniji?

- Vjerujem da će naši navijači nadglasati Hajdukove. Momčad to zaslužuje zbog svega što je napravila u ovoj sezoni. Očekujem veliku podršku na Maksimiru kako bi proslavili titulu s još jednom pobjedom - zaključio je Bjelica

Nenad Bjelica djelovao je odlučno, znamo da će svoje dečke znati pripremiti za vječiti derbi nakon kojeg bi se Maksimir trebao kupati u velikoj radosti.

Zoran Mamić bi se, po nekim najavama, trebao vratiti u Dinamo, na poziciju sportskog direktora. Evo što o tome kaže modri trener Nenad Bjelica.

- Surađivali smo prošlog ljeta tijekom prijelaznog roka, dok smo ove godine samo razmjenjivali poruke, čestitali jedan drugom na rezultatima. A o drugim stvarima ništa ne znam.

Soccer Football - Club World Cup - Final - Real Madrid v Al Ain - Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 22, 2018  Al-Ain coach Zoran Mamic before the match     REUTERS/Suhaib Salem - RC1D70083240
REUTERS/Suhaib Salem

Ta će tema doći na red vrlo brzo. Inače, zasad se zna da će Dinamo na ljetnim pripremama odigrati prijateljsku utakmicu s Klagenfurtom, a uključujući Superkup s Rijekom, Modri će do početka iduće sezone odigrati šest utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:30