Foto: Goran Mehkek / CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

BJELICA NEZADOVOLJAN USPRKOS POBJEDI, U INTERU SE NE MOGU POMIRITI S PORAZOM 'Ljut sam kao ris, dogodile su nam se neobjašnjive pogreške'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. rujan 2018. 22:34

Izuzetno uzbudljivu utakmicu u sklopu 8. kola Prve HNL odigrali su Dinamo i Inter na Maksimiru.

Dinamo je s uvelike izmijenjenim sastavom (devet izmjena u prvih 11 u odnosu na Fenerbahče) slavio kod kuće protiv Intera u susretu kojem je gubio 1:2 i 2:3.

Raspoloženja su, dakako, bila različita. Interovci su se teško mirili s porazom jer su imali dojam da su mogli uzeti barem bod. No, činjenica je da s onakvom obranom teško mogu uzeti bod(ove) i nekoj slabijoj momčadi, a kamoli Dinamu. Svjestan je toga bio i Branko Lađević, koji je prvi stao pred diktafone. Nije mogao vjerovati da je njegova momčad zabila tri gola Dinamu, a da se u Zaprešić vratila praznih džepova.

- Radili smo neobjašnjive greške, prvo nas poluvrijeme nije uopće bilo. U nastavak smo ušli hrabro, ali za pozitivan rezultat nije bila dovoljna činjenica da smo u dva navrata vodili. Obrana? Kratko i jasno - katastrofalna! Nemam što drugo reći po tom pitanju - kazao je Lađević, a onda je nastavio:

- Ovakve individualne greške ne smiju se događati, pogotovo ne na prvoligaškoj razini. Ne znam kada se dogodilo da zabijemo tri gola, a ne uzmemo barem bod, pogotovo u Maksimiru. Ako zabiješ tri gola i ne dobiješ utakmicu, onda je to uistinu tragedija - završio je pomoćnik Samira Toplaka.

Nedugo nakon stigao je i Nenad Bjelica, koji je unatoč pobjedi bio jako ljut...

- Ljut sam kao ris, ne smije nam se to događati. Kao prvo, na početku smo propustili veliki broj prilika. Nedostajala je glad za golovima u prvom poluvremenu, a u nastavku su nam se dogodile neobjašnjive pogreške.

Ne smijemo primiti tri gola kod kuće, neovisno o kojem se protivniku radi. Istina, bilo je tu i dosta nesreće, ali zakomplicirali smo utakmicu, morali smo to puno suverenije riješiti - istaknuo je Bjelica pa dodao:

- Momčad je nakon rezultatsko deficita pokazala karakter. Osim tih deset minuta "blackouta" zadovoljan sam s igrom. Ponavljam, do drugog gola je falilo efikasnosti u napadu, to moramo popraviti. Ono što te ne ubije to te ojača. Dobili smo par igrača, koji su pokazali da se na njih može računati. Dakle, riječ je o Petkoviću, koji je zabio dva pogotka te je iznudio penal. Pa i Kadzior, dvije asistencije i gol. Sada slijedi Kup, igrat će najspremniji, a onda se okrećemo Hajduku - zaključio je strateg Dinama.

Upitan je Bjelica i hoće li biti sankcija za njegove igrače?

- Neće biti, greške su dio nogometa. Treba raditi na tome da se one ne ponavljaju, a momčad je pokazala veliki karakter i vratila se dva puta u utakmicu.

Linker
25. travanj 2024 11:39