Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BJELICA ODUŠEVLJEN NOVOM POBJEDOM, A O SUCIMA NIJE HTIO GOVORITI Niti su krivi Rudešu što je ispao, niti su pomogli Dinamu da dođe do novog naslova

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. svibanj 2019. 22:46

Dinamovci su još jednom autorativnom predstavom protiv Gorice (3:1) dokazali zašto su uvjerljivo stigli do naslova prvaka, a zadovoljstvo s nova tri boda nije krio niti strateg Modrih Nenad Bjelica:

- Vrlo smo ozbiljno ušli u utakmicu, od prve do posljednje minute i smatram da je naša pobjeda potpuno zaslužena. Nije lako motivirati igrače, s obzirom na veliku bodovnu prednost i osiguran naslov, a i bilo je vrlo teško igrati zbog izrazito lošeg i ne nogometnog vremena. No, moji igrači pokazali su izrazitu profesionalnost i kvalitetu i uspjeh nije mogao izostati.

U još jednoj utakmici suci baš nisu bili skloni Dinamu, pogotovo jer je dojam da je jedinom pogotku Gorice prethodio prekršaj Zwolinskog na sredini terena.

- Niti do sada nisam komentirao suđenje, a to neću u činiti ni ovoga puta. Smatram da u ovoj sezoni nismo imali odavno bolje suđenje na travnjaku. Niti su suci krivi Rudešu što je ispao, niti Istri što ide u kvalifikacije, a niti su pomogli Dinamu da dođe do novog naslova. Sve smo pošteno zaslužili izvedbama na travnjaku i gledamo samo sebe.

​Strateg Modrih dotako se uvođenje VAR-A u hrvatski nogomet.

- Var će sigurno donijeti neke pomake, ali isto tako sigurno nije perfektan izbor. U to sam se i te kako uvjerio kada sam bio trener u Poljskoj. Puno važnije od Vara je činjenica da ćemo za finale Kupa u Puli protiv Rijeke biti u kompletnom sastavu, te će nam svi igrači biti na raspolaganju zaključio je trener Dinama Nenad Bjelica.

Iako su pružili solidnu predstavu Velikogoričani su protiv prvaka upisali još jedan poraz, koji ipak nije previše ražalostio trenera Gorice Sergeja Jakirovića.

- Po meni smo odigrali korekntu utakmicu, parirali smo Dinamu u granicama naših mogućnosti, a sastav koji je trener Dinama, Nenad Bjelica, poslao na travnjak kompliment je i za nas, jer su Modri nastupili praktički u najjačem sastavu. Ukoliko ne uspijemo izboriti ulazak u Europu, to neće biti nikakva tragedija, jer je i bez toga ova sezona bila sjajna za nas - zaključio je Sergej Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:44