Ronald Gorsic / CROPIX
POBJEDU POSVETIO OCU

BJELICA PREPUN EMOCIJA IZAŠAO PRED NOVINARE I OTKRIO DATUM DO KOJEG ĆEMO SAZNATI OSTAJE LI U DINAMU! Njegovi potezi sugeriraju rasplet situacije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. travanj 2019. 00:01

Nenad Bjelica, čiji je nogometni put itekako vezan za rodni mu Osijek, s puno emocija komentirao je pobjedu nad Osijekom u polufinalu Kupa (2:0).

- Posvetio bih ovu pobjedu svojem pokojnom ocu, danas bi imao 77 godina i vjerojatno bi bio jako ponosan na mene.

Dinamov trener otkrio je i da će se do 5. svibnja i utakmice s Lokomotivom znati ostaje li na kormilu prvaka.

- Strpite se do Lokomotive, dosad su nam prioritet i fokus bili da osvojimo prvenstvo i uđemo u finale Kupa. Sad imamo malo više vremena razgovarati o budućnosti, i mojoj, i Dinama, o igračima koji će otići. Želimo i dalje biti perfektni u svakoj utakmici, tako ćemo u Osijeku u prvenstvu igrati s najboljima, ali u prilici smo raditi i planove za dalje - pričao je Bjelica .

Nećemo se natrpavati

Duboko je infiltriran u sastavljanje ekipe za sljedeću sezonu što sugerira da namjerava nastaviti voditi Dinamo.

- Jako puno radimo na slaganju ekipe. Skautiramo, već smo obavili i neke razgovore s potencijalnim pojačanjima. Kad 19. lipnja krenemo s pripremama, bit će nekoliko novih imena. Koliko, rano je reći. Puno toga će ovisiti o transferima, hoće li to biti četiri odlaska i četiri dolaska ili možda sedam - sedam, vidjet ćemo, ali nećemo se natrpavati jer imamo i puno mladih kojima želimo dati šansu.

Najavio je da će rotirati do kraja sezone, da će svatko dobiti tri do pet utakmica, za deset dana ili dva tjedna priključit će se i ozlijeđeni Gavranović, Majer i Leovac.

Dino Skender ukočio je domaćina, međutim Osijek nije napravio ni jednu pravu šansu, iako je imao posjed lopte 58 posto.

- Dinamo je vrhunska ekipa koja kažnjava i najmanju pogrešku, tako je bilo i u ovoj utakmici. Brzo smo napravili kiks, koji nismo smjeli, i primili gol. Potom smo pokušali stvarati šanse, bilo je nekih situacija više nego pravih prilika, ali moji igrači su dali sve na terenu, bili su hrabri, nisu se predavali i to je za mene lijep pokazatelj za dalje. Dinamo ima i za europske prilike vrhunsku individualnu kvalitetu. Nažalost, mi smo došli do konkretnih šansi. Dali smo koliko smo mogli, a u subotu ćemo pokušati parirati.

Jedini Skender koji je zasad eliminirao Dinamo je ostao Skënderbeu, a Dino vjeruje u prespektivu Bijelo-plavih. Na izlasku iz press dvorane netko mu je dobacio “barem ćete imati vrhunski stadion”, na što je rekao:

- Imat ćemo i vrhunski ekipu. Samo polako.

U 67. minuti vratio je na teren Petra Bočkaja.

- S Perom moramo postupno raditi. Nisam znao što mogu očekivati od njega, prije nekoliko dana priključen je prvoj momčadi, trudio se, trebamo ga do kraja prvenstva. Drago mi je što smo ga počeli vraćati u život.

Za Osijek je vrlo itno kako će proći subotnji ligaški sraz istih rivala.

- Nadam se da će Dinamo rotirati ekipu - nije skrivao Dino Skender.

Linker
21. travanj 2024 16:25