CROPIX
ANALIZA TRENERA

BJELICA SE OHLADIO NAKON ŽESTOKIH REAKCIJA, A BIŠĆAN MUDRO IZBJEGAO ODGOVOR KOJIM SE MOGAO ZAMJERITI NAVIJAČIMA 'Drukčije protiv ovog Dinama ne ide!'

Bjelica tvrdi da je Dinamu nedostajao samo gol, a Bišćan zadovoljan novom taktikom. Ofenzivniji pristup bio bi mnogo riskantniji.
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. svibanj 2019. 00:08

Je li se na Rujevici odigralo 0:0 ili, kako se voli (ne)popularno reći, “ništa prema ništa”? Rijeka i Dinamo nisu mogli zadovoljiti apetite navijača, simpatizera i pratitelja putem televizijskih ekrana, ali takve su utakmice obično ‘desert’ za trenere željne taktičkog nadmudrivanja.

Taj dojam potvrdio je Nenad Bjelica prvom izjavom na konferenciji za novinare nakon susreta.

- Mislim da smo gledali jako dobru utakmicu – kazao je trener Dinama nakon susreta u kojemu je njegova momčad bila apsolutno bolji protivnik na travnjaku. Uostalom, Modri su igrali i pokušavali igrati, a Rijeka se branila, pokušavala obraniti te na kraju i – obranila.

No, prednost ipak šampionskom ovosezonskom treneru.

- Svidjela mi se atmosfera, kamo sreće da češće na prvoligaškim gostovanjima doživimo tako nešto. Bili smo bolji tijekom cijele utakmice, kontrolirali smo njezin tijek imali bolje šanse, ali nismo pred golom bili lucidni, a i Sluga je pokazao da je uz našeg Livakovića jedan od najboljih vratara u Hrvatskoj. Igrom apsolutno mogu biti zadovoljan, rezultatom ne, ali raduje me defanzivna stabilnost i fizičko stanje momčadi.

Upitali smo Bjelicu kako komentira sudačke odluke s obzirom da je dvaput vrlo žestoko u prvom poluvremenu reagirao kod četvrtog suca?

- Ne bih to komentirao, Zebec je jedan od najboljih naših sudaca i ako je pogriješio, sigurno to nije učinio namjerno – ipak se ohladio trener Dinama te prokomentirao riječku postavku s tri stopera.

- Malo su nas iznenadili, ali nismo imali problema zbog toga i brzo smo se prilagodili. Ne znam kako će Rijeka igrati u Puli, no znam kako će Dinamo nastupiti – završio je Bjelica.

Igor Bišćan prvi put je doživio navijačke ovacije na Rujevici! Samo, nisu to učinili navijači Rijeke, već navijači Dinama, djelomično ne bi li ‘spustili’ domaćima, a djelomično vjerojatno zbog svega što je Bišćan napravio u dresu Dinama, pa i nakon igračke karijere.

- Ne bih to komentirao – mudro je odabrao Bišćan. U suprotnom zamjerio bi se ili jednima ili drugima. Vratimo se nogometu…

- Ozbiljna i natjecateljska utakmica. Nije mi jasno kako se mogla najavljivati kao nevažna i kao najava finala Kupa, ali dobro, moji igrači su je shvatili maksimalno ozbiljno. Nama je svaki bod jako bitan za osiguranje Europe iduće sezone i sretan sam što smo ga uspjeli osvojiti protiv Dinama. Naravno da su oni bolji, naravno da smo morali biti u defanzivi većinu utakmice i da je Sluga morao biti takav kakav je bio jer drukčije protiv ovog Dinama ne ide! Odlučio sam probati igru s tri stopera, procijenio sam da bi se moglo pokazati adekvatnim, a Puljić je dobio prednost nad Čolakom jer je fizički spremniji i može pokrivati više terena. Stalno je bio između dvojice, a imao je zadatak pokrivati protivničkog zadnjeg veznog…

Dakle, zadovoljni ste igrom s tri stopera, je li to opcija za Pulu?

- S obzirom na protivnika i rezultat, da, zadovoljan sam. Nešto ofenzivniji pristup bio bi riskantan i mislim da bi s njime puno više izgubili nego dobili. Ofenzivno nismo bili konkretni, ali mislim da imamo nešto za što se možemo uhvatiti jer ćemo teško u Puli izdržati 120 minuta s 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:36