Foto: Goran Mehkek / CROPIX
OKUPLJANJE 5. SIJEČNJA

BJELICA U TURSKU VODI DINAMOVU BUDUĆNOST Ovo su igrači koji predstavljaju istinsku kvalitetu i koji će brzo stići na veliku scenu

DINAMO Kolektivni godišnji odmor u Maksimiru, nogometni pogon okuplja se 5. siječnja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. prosinac 2018. 15:21

UMaksimirskoj 128 nema nikoga, vrijeme je kolektivnog godišnjeg odmora, vlada potpuni mir. Nogometni pogon okuplja se 5. siječnja, a ostali radnici nekoliko dana prije. Nakon nekoliko dana koje će provesti u Zagrebu, Modri 10. siječnja kreću na zimske pripreme, u svoju tradicionalnu bazu, turski Belek. Međutim, u Beleku neće biti samo ova sjajna momčad koju smo gledali ove superuspješne jeseni; trener Nenad Bjelica odlučio je na pripreme povesti i šestoricu mladih igrača!

- Razmišljamo o šest igrača koje bismo poveli u Tursku. To su Mario Ćuže, Roko Baturina, Marko Gjira, Josip Šutalo i Bartol Franjić, a šesti će biti vratar kojeg će odrediti Silvije Čavlina. Konačnu ćemo odluku donijeti nakon 1. siječnja - kaže nam trener Nenad Bjelica.

Dakle, Dinamova ekspedicija u Beleku biti će brojna, što i jest logično, jer Modri će igrati čak šest utakmica.

- Minute ćemo rasporediti na sve, tako da neće biti nikakav problem što ćemo na pripremama imati više od trideset igrača.

Mnogo smo puta pisali da Dinamo ima jasnu viziju razvoja mladih igrača, a to se pokazalo i ovoga puta. Godinama su neki mladi igrači bili priključivani prvoj momčadi na pripremama, pa se nastavlja s tom tradicijom, koja se pokazivala uspješnom. Mnogi od mladića koji su dobili priliku otići na pripreme s prvom momčadi kasnije su postali sastavni dio momčadi te su izgradili sjajne karijere. Ovi momci o kojima razmišlja Bjelica istakli su se u drugoj momčadi Dinama i predstavljaju istinsku kvalitetu.

Mario Ćuže (19) - napadač, klasična špica koja može ako treba zaigrati i na krilnim pozicijama, ove je sezone u Drugoj ligi postigao tri pogotka, još je dva uz tri asistencije ubilježio u Ligi prvaka mladih momčadi, hrvatski je reprezentativac U-19 selekcije.

Roko Baturina (18) - također napadač, ove je sezone u Drugoj ligi postigao dva pogotka, a zanimljivo je da je taj mladić već ubilježio svoj debi u Prvoj HNL, još u sezonu 2016/17. kad je u dresu Splita, iz kojeg je došao u Dinamo, protiv Rijeke na Rujevici odigrao desetak minuta.

Marko Gjira (19) - defenzivni vezni igrač, koji također igra za Dinamo 2 i mladu momčad koja igra Ligu prvaka za mlade. Ove je sezone odigrao sjajnih utakmica, u Maksimiru su ga već prozvali nasljednikom Arijana Ademija.

Josip Šutalo (18) - stoper, mnogi kažu da je pred njim sjajna karijera na toj poziciji te da će vrlo brzo postati ozbiljan konkurent za seniorsku momčad. Naravno, i on kao i ostali igra za drugu momčad i onu koja je u Ligi prvaka osigurala europsko proljeće.

Bartol Franjić (18) - također stoper, još je jedan od velikih talenata iz maksimirske nogometne škole.

Dakle, zapamtite ova imena, ti će mladi dečki vrlo brzo stići na veliku scenu. U Dinamu imaju sve uvjete za razvoj, a odlazak na pripreme s prvom momčadi uz trenera kakav je Nenad Bjelica prvi je korak prema budućem uspjehu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:36