HNL

Blagajna presušila: Mamić mora prepoloviti budžet, a svi igrači će imati fiksne plaće

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.01.2012. u 09:19

 • Svi igrači imat će iste fiksne plaće, a razliku do visine svojih ugovora dobiti će onog trenutka kad u klub stigne novac od moguće prodaje nekog igrača ili od plasmana u Ligu prvaka!

  Revolucionarne promjene u Dinamu! Svi igrači imat će iste fiksne plaće, a razliku do visine svojih ugovora dobiti će onog trenutka kad u klub stigne novac od moguće prodaje nekog igrača ili od plasmana u Ligu prvaka!

  To je samo jedan od prijedloga Izvršnog odbora koji je jučer održan u Maksimiru i koji je trajao puna dva i pol sata. Nije niti čudo, jer prijedlozi koji su doneseni bacaju potpuno novu sliku na zagrebački klub. Ovim potezom po kojem će istu plaću imati oni s najboljim ugovorima poput Sammira, Tonela ili Šimunića, te oni najslabije vrednovani poput Tomečaka ili Kramarića, želi se sačuvati likvidnost kluba. To je otvoreno kazano na Izvršnom odboru. Dinamo više nije 'pun ko' brod', nije bilo velikih transfera i blagajna je presušila.

  Iznos fiksne plaće nije poznat, ali naše informacije govore da će se raditi o 'solidnoj hrvatskoj plaći' s kojom će Dinamovi profesionalci moći lijepo živjeti.

  Međutim, nije to sve. Igračima će se smanjiti ugovori! I to selektivno. Onima koji imaju manje ugovore (100, 200 ili 300 tisuća eura) uzet će se manji postotak, onima koji imaju recimo 'stotku' definitinvo najmanje, a onima čiji ugovor prelazi 300. 000 eura postotak smanjenja bit će mnogo veći.

  Konačno, igrači su kažnjeni i za sramotu koju su priredili u Ligi prvaka. Neki članovi Izvršnog odbora predlagali su da im se uopče ne isplate premije za Ligu prvaka, po tom prijedlogu neposredni proizvođaći trebalo su ostati kraći za 35.000 eura. Međutim, prevladalo je mišljenje većine da su ipak jedan dio europske sezone odigrali dobro, te da ih se kazni s oduzimanjem 50 posto premija, dakle, igrači će za Ligu prvaka inkasirati 17,5 tisuća eura po glavi.

  Konačno, zaključeno je da će se Dinamov budžet postepeno u slijedeće dvije godine prepoloviti. Sada iznosi oko 22 milijuna eura godišnje, za dvije godine trebao bi iznositi oko 11 milijuna eura.