CROPIX
ŠTO SE DOGAĐA?

Blamaža Hajduka u Puli: Buriću se obio o glavu šareni sastav, Kalinić 'častio' greškama

Tako su se Puljani još jednom pokazali kao „bestia nera" za „bijele". Trener Hajduka Burić poslao je na teren šareni sastav, ostavio je kod kuće četiri standardna prvotimca
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 26. srpanj 2015. 14:25

Hajduk je u Puli doživio pravi nokaut, naprotiv nogometaši Istre 1961. zabilježili su visoku, može se kazati, obzirom na reputaciju gosta, čak i povijesnu pobjedu od 4:1.

Istra 1961. i Igor Pamić mogu se zahvaliti Lovri Kaliniću, vrataru Hajduka, na račun dvije darovnice za dvije prilike iz kojih Heisteru i Repiću nije bilo teško postići dva gola. Te greške Kalinića odredile su tijek utakmice u korist domaćina.

Hajduk je tako poslije dvije neodlučene utakmice doživio prvi poraz, potpuno zasluženo bez obzira na dominaciju „bijelih“ izraženu kroz posjed lopte, ali na krajnje jalovi način.

Tako su se Puljani još jednom pokazali kao „bestia nera“ za „bijele“. Trener Hajduka Burić poslao je na teren šareni sastav, ostavio je kod kuće četiri standardna prvotimca (plus Ohandzea), pa su se J. Bašić i Radčenko pokazali kao nedorasli. Uostalom, Burić je na neki način priznao zabludu, jer ih je odmah tijekom odmora ostavio u svlačionici…

Čim je počelo, već u 10. minuti, Istra 1961. je povela poslije kardinalne greške Lovre Kalinića. Naime, Grković je s velike udaljenosti, možda i 25 i više metara šutirao, istina snažno, ali faktički u domeni vratara Hajduka, koji je nije uspio umiriti, ispala mu je, natrčao je Nikolić, Kalinić je nekako spriječio njegov šut, lopta je došla do Heistera s lijeve strane, njegov udarac u mrežu obrana „bijelih“ nije mogla spriječiti.

Ali ta slaba intervencija kao da Kaliniću nije bila dovoljna, on je u 39. minuti baš početnički krenuo na jedan prizemni ubačaj Tomića, loptu nije uhvatio, ona se odbila od korijena stative, poklon je iskoristio Repić za 2:0.

I onda u 50., novi dar obrane Hajduka, ovog puta od Frana Tudora, koji je neoprezno srušio Heistera, uz korner liniju, bio je to nedvojbeni faul za kazneni udarac. Egzekutor za 3:0 lijevi bek Tomić.

Nade navijača Hajduka, koji su ustrajno bodrili ipak mlake „bijele“, probudile su se kad je Tomislav Kiš iskoristio grešku vratara domaćih Iveše i na svoj specifični način utrpao loptu u mrežu. Međutim, ubrzo se Istra vratila na tri gola razlike, strijelac je bio Heister uz nebudnog Nižića.

Uglavnom, izlet Hajduka u Pulu pokazao se kao promašaj, momčad Istre, bez namjere da se igrače Igora Pamića podcjenjuje, iskoristila je brojne slabosti obrane gostiju. Naime, domaćini su postigli čak četiri gola, a igru su bazirali na masovnoj obrani.









ISTRA 1961 - HAJDUK 4-1 (Heister 9, 64, Repić 39, Tomić 50 / Kiš 62)

Pula – stadion Aldo Drosina. Gledatelja 3.000.

Istra (4-5-1): Iveša (6) – Pavlović(6,5), Žižić (6), Ojdanić (6,5), Tomić (6,5) – Franjić (6,5) (od 87. Mišić -), Grković (7) (od 79. Matoš -), Đurić (6), Repić (7), Heister (7) (od 87. Gregov - ) – Nikolić (6,5).

Hajduk (4-3-2-1): Kalinić (5) – J.Bašić (5) (od 46. Pejić – 5,5), Milović (5), Nižić (5), Tudor(5) – Jefferson (5,5), Sušić (6), Juranović (5,5) - Bencun (5) (od 57. Mujan - 6), Radčenko (5)(od 46. Kiš – 6,5), Maglica (5).

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

64. minuta - GOOOL!!! Nema Pamić milosti za Hajduk! Heister je zabio svoj drugi pogodak na utakmici - Pavlović je nabacio nisku loptu s desne strane, a Hesiter je s peterca skrenuo loptu ispod trbuha Kalinića.

62. minuta - GOOOL!! Mujan je pucao iz daljine, Iveša loše 'branio', a Kiš natrčava na loptu i malo ublažava rezultat za Bijele.

50. minuta - GOOOL! Tomić zabio iz penala - kakva katastrofa Hajduka!

50. minuta - Penal za Istru! Heistner osrmatio Tudora driblingom pa ga ovaj satrao s leđa!

Poluvrijeme: Hajduk je više imao loptu u posjedu, pleo mrežu na sredini Istrine polovice, ali bez konkretnih šansi, osim jedne Maglice koju je obranio Iveša. Istra je pak zabila dva gola iz pet udaraca u okvir. Bit će dreke u svlačionici Bijelih...

41. minuta - Izvrsno je Sušić poslužio Maglicu, čiji udarac s ruba kaznenog prostora nogom brani vratar Istre!

39. minuta - GOOOL!! Kakav šok za Bijele u Puli! Opalio je sa boka Ojdanić, pogodio stativu, Kalinić se spetljao, naletio je Repić i zabio u mrežu. Burić mora da je jako zabrinut nakon ovakvog poluvremena.

36. minuta - Juranović je okušao udarac iz daljine, ali nije zaprijetio golu domaćih. Hajduk ima loptu u svojem posjedu, radi kakav-takav pritisak, ali nedostaje im onaj zadnji pas i realizacija.

25. minuta - Nakon gola domaćih, nismo vidjeli ni jednu priliku vrijednu pamćenja na Aldo Drosini. Hajduk djeluje potpuno bezvoljno, bez prave inspiracije makar jednog igrača.

9. minuta - GOOOL!!! Hesiter je zabio za vodstvo domaćih! Kalinić je obranio prvi pokušaj igrača Istre, ali Heister iz odbijanca zabija iza leđa vratara Hajduka!

3. minuta - Tino Sven Sušić prvi je zaprijetio vratima Istre, u svojem 100. nastupu u dresu Hajduka!

Počela je utakmica!

Linker
19. travanj 2024 21:39