CROPIX
SPREMA SE VELIKI TRANSFER

BLIŽI SE DAN ODLASKA SJAJNOG ŠPANJOLCA IZ DINAMA Dani Olmo u velikom razgovoru za Jutarnji otkrio što mu je na odlasku 'šapnuo' senator Barcelone!

Rekao sam Rodriju da moraju pobijediti Šahtar, pa da se potom možemo dogovoriti, hahaha, on je odgovorio neka mi pobijedimo Atalantu, pa će nam protiv njih biti dovoljan i bod i svi zadovoljni
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 20. studeni 2019. 15:09

Dok je Dani Olmo letio iz Madrida prema Zagrebu, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales objavio je da se Luis Enrique vratio na izbornički položaj “La Roje”, no njegov nasljednik, a prije toga dugogodišnji pomoćnik Roberto Moreno odbio je ponudu da ponovno bude član stožera kao prvi asistent.

Tek su mu 42 ljeta, cijela je karijera pred njim, ali Dinamov će 21-godišnji vezist zapamtiti da je pod katalonskim trenerom debitirao za španjolsku A-reprezentaciju.

Prenijeli smo već što je Olmo rekao o samom debiju španjolskim novinarima, a pitali smo ga kako je izbliza izgledao Morenov emotivni oproštaj, jer stadion je u ponedjeljak napustio u suzama.

- Bilo je emotivno, da. Kazao je da odlazi, sa svakim od nas se ponaosob rukovao i zaželio nam sreću - kazao nam je Olmo po povratku.

“La Roja” je u dvama posljednjim utakmicama svladala Maltu 7-0 i Rumunjsku 5-0, a Moreno dao priliku 22-jici igrača, samo treći vratar je ostao neupotrebljen.

- Tako je i inače tendencija da se koriste svi igrači, poglavito sada kad smo sigurno bili prvi.

REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS

Olmu su sreću poželjeli i starosjedioci u svlačionici, a ponajviše Barcelonin Sergio Busquets.

- Ponovio mi je da budem jak, dobar, da nastavim naporno raditi i poručio da se nada da se vidimo uskoro, poželjevši mi sve najbolje u klupskoj karijeri.

Nismo išli toliko daleko pa pitali za osminu finala Lige prvaka Barça - Dinamo, ali jesmo o mogućem susretu Olmovih Španjolske i Hrvatske u skupini A Eura 2020.

- Ha, ha, što bi to bilo lijepo! Lijepa utakmica dvaju najjačih reprezentacija na svijetu!

Olmo, dakle, Francusku smatra slabijom od Španjolske, koja je svoj zadnji poraz, točno prije godinu dana, doživjela baš od Hrvatske i to u Olmovu Zagrebu. Otad osam pobjeda i dva remija...

- Opa, nisam to ni znao.

Ako ne budu skupa u skupini, moguć je prijateljski ogled prije Eura, Dalić želi najjače suparnike...

- Volio bih! To bi bila jedna od najjačih mogućih prijateljskih utakmica! Ne znam zna li se s kim igramo u ožujku, ali zašto ne!

Španjolska je u Rusiji porazom od domaćina izbjegla Hrvatsku u četvrtfinalu, a na Euru puca na najviše.

- Cilj je bio proći kvalifikacije kao prvoplasirani da budemo nositelji u svojoj grupi u Bilbau. Novi cilj se zna - otići na Euru do kraja!

Brzo će se Olmo morati prebaciti na Dinamov program rada.

- Dobro se osjećam, fizički se nisam umorio od tih 25 minuta protiv Malte i jedva čekam svoj prvi derbi ove sezone. Protiv Hajduka moramo biti na 100%!

Olmo nije igrao na Poljudu 31. kolovoza kad su “bijeli” slavili sa 1-0.

- Baš mi je drago što su sljedeće dvije utakmice jako važne, Hajduk i Atalanta, želimo iz obje izvući maksimum. Hajduk nam je najbliži suparnik u HNL-u, iako ne treba zaboraviti ni Rijeku, s kojom imamo utakmicu manje, ne smijemo mu prepustiti ni boda.

Nije Olmo znao ni da će ovo biti prvi derbi koji se igra u petak, a oduševio se kad smo mu prenijeli da su rasprodane sve ulaznice za Dinamove navijače za Milano, plus dijaspora, bit će to možda i 6000 ljudi, najviše u povijesti na nekom europskom gostovanju.

- Nemam riječi, vidi se koliko je Dinamov uspjeh važan svima, ne samo klubu, nego i fanovima i cijeloj hrvatskoj ligi. Idemo tamo igrati za sve njih!

Olmo govori poput pravog ambasadora Dinama i hrvatskog nogometa. Više nije nepoznat ni u Madridu...

- A da, bilo je puno zahtjeva za slikanjem na aerodromu. Bilo je i službeno druženje s navijačima, primijetio sam da me žele, dobro, ne baš kao Ramosa, ali da sam postao popularan.

Bjelica je nakon nedavnog predavanja u Barceloni rekao da bi se Olmo mogao vratiti, pitali su ga to stalno i španjolski novinari, a zanimalo nas je jesu li mu štogod takvo natuknuli suigrači?

- Malo jesu, jer ih 60-70 posto igra u španjolskoj ligi, ostali u engleskoj i talijanskoj, a samo ja u HNL-u, pa su se raspitivali, govorili ‘hajde doma’... Normalno da je tako.

Popričao je Dani i o Ligi prvaka s Rodrijem iz Manchester Cityja, koji dolazi u Maksimir 11. prosinca. Igrali su skupa protiv Malte.

- Prvo sam mu rekao da moraju pobijediti Šahtar, pa da se potom možemo dogovoriti, hahaha, on je odgovorio neka mi pobijedimo Atalantu, pa će nam protiv njih biti dovoljan i bod i svi zadovoljni. Nemam ništa protiv da tako bude, no mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, a i daleko je još City. Prvo Hajduk, pa Atalanta - poručio je Dani Olmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:12