CROPIX
TKO JE PRVI KAPETAN DINAMA?

BOGAT DAN U MAKSIMIRU Jedan od najboljih stranaca ostaje u Dinamu možda i do kraja karijere, Cvitanović napokon dao odgovor na pitanje o kapetanu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2017. 18:21

Nova vijest iz Dinama na petak 13. glasi - Leonardo Sigali potpisao je novi trogodišnji ugovor, do 2020. godine, što znači da će jedan od najboljih Dinamovih stranaca ostati u Maksimiru do svoje 34. godine. Naravno, ako do tada u klub ne stigne neka primamljiva ponuda.

Argentinski stoper je za Dinamo potpisao u ljeto 2014., te je odmah u prvoj sezoni odmah postao jedan od ključnih igrača u obrani, skupio 40-ak nastupa i pokazao se kao kvalitetno pojačanje. Odigrao je 119 natjecateljskih utakmica i s Plavima osvojio pet trofeja (tri puta Prvu HNL i dvaput Hrvatski kup).

"Jako sam sretan, Dinamo mi je dao šansu da ostanem ovdje još tri godine. To sam htio od kad sam došao tu. Baš mi je drago da mi je Dinamo pružio šansu da igram u Europi, da mogu igrati Ligu prvaka, na najvišem nivou. Hvala Dinamu! Uvijek želim dati sto posto za momčad i to je najvažnije za mene", izjavio je Sigali i odgovorio na pitanje 'očekuje li ponovno nastup u Ligi prvaka'

"Sigurno! Mi radimo za to svaki dan i želimo da osvojimo naslov prvaka Hrvatske. Idemo korak po korak, žao mi je da u ovoj sezoni nismo u Ligi prvaka, jer, Dinamo mora biti tamo!".

Cropix

U petak je pred novinare izašao i trener Mario Cvitanović te najavio dvoboj 12. kola HNL-a između Dinama i Osijeka.

"Dvotjedna reprezentativna stanka je iza nas i silno čekamo nove izazove i nove utakmice. Nalazimo se pred serijom derbija, to nas veseli, i navijače i igrače. Želimo pokazati i vidjeti gdje smo zapravo u odnosu na sve te druge ekipe. Jučer smo odradili praktički jedini zajednički trening nakon povratka reprezentativaca, i radili smo pripremu za utakmicu s Osijekom. Svi smo spremni za nadolazeću utakmicu i da nastavimo tamo gdje smo stali. Reprezentativci su bogatstvo našeg kluba i vrijednost je da ih imamo toliko. Nadam se da će atmosfera biti dobra, vidim da vlada popriličan interes za ovu utakmicu. Želim da pokažemo želju, entuzijazam i kvalitetu te da nastavimo s pozitivnim nizom", rekao je Cvitanović i odgovorio na pitanje tko je prvi kapetan momčadi.

"Svi su oni kapetani. I Antolić, i Ademi, i Sigali i Soudani. Svi se oni moraju osjećati kao kapetani zato što bi želio bi da se što viši igrača nametne da budu kapetani i preuzmu odgovornost. To je jedna dimenzija respekta i odnosa na i izvan terena, Svi su u podjednakom statusu, iako netko mora istrčati s trakom u ruci. Sve ih smatram kao važne igrače momčadi, kao na terenu tako i izvan terena".

VRAĆA SE ARIJAN ADEMI

"Izuzetno sam sretan i ponosan na Arijana, Bog sve vidi i bog sve vrati. To mu je lijepo vratio na utakmici za reprezentaciju. Sretni smo svi skupa nakon okončanja ove pauze, ne suspenzije već pauze jer vjerujem da nije bio kriv ni malo. Bogatstvo je kluba što nam se vraća i pokazuje koliko znači za ekipu, ne samo zbog prisutnosti već i kvalitetom. Siguran sam da se treba nadati minutaži i pokazuje jako pozitivan i karakteran stav što je prijeko potrebno za ovaj posao. Sigurno i on jedva čeka da istrči i dobije minutažu", najavio je Cvitanović.

Linker
23. travanj 2024 10:08