Screenshot
KVARTOVSKA LEGENDA

'BOLJE OREŠČANIN NA KLUPI HAJDUKA NEGO JOSE MOURINHO' KOMENTATOR HNTV-A SJAJNO OPISAO STANJE U HAJDUKU 'Ovo njegovo djelo se stvarno može gledati!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2019. 00:19

Vjerojatno nema boljeg sugovornika za analizu aktualnih zbivanja u HT Prvoj ligi od Damira Mužeka, stručnog komentatora Hrvatske nogometne televizije u emisiji Treće poluvrijeme.

Mužek, legenda Vrapča, sjajni veznjak igrao je za tri austrijska porvoligaša Sturm, Casino Salzburg i Grazer AK, a ostavio je i trag u hrvatskom nogometu igrajući za Varteks i Slaven Belupo.

U nogometnom razgovoru objavljenom na službenoj stranici Prve HNL, između ostalog pričao je i o Hajduku:

- Splićanima je varijanta sa Sinišom Oreščaninom ispala bolje nego da su doveli Josea Mourinha! Portugalac se ne bi odmah snašao u dalmatinskoj neveri, Hrvat jest, i te kako, svaka mu čast, svjedočimo njegovom odličnom poslu.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

- Hajduka od vremena Tomislava Ivića prati glas o taktici svedenoj na česte prekide, koje ponekad oplemeni kvalitetna pas-igra. Ovo Oreščaninovo djelo stvarno se može gledati. Nerijetko mi se činilo da 'majstor s mora' blista, da mu je igra najljepša. Onda bi se, doduše, potkrao prazan hod s neobjašnjivom indisponiranošću, kiksom i porazom.

- Posebno se to odnosi na briljantnih 4:0 s Rijekom u Poljudu, pa na glatki slom 0:3 u Gorici. Od tada su u tri susreta uzeli svih devet bodova (Inter 3:2, Belupo 2:0, Rudeš 4:1) i stvar je riješena – eto ih u pretkolima Europske lige. Jest da im na rastanku sa sezonom predstoji gostovanje u Maksimiru, uoči kojeg primaju Istru i više nema upitnika glede plasmana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:19