Goran Mehkek / CROPIX
KRATKA EPIZODA

Branko Ivanković više nije trener Dinama! Modre do zime vodi Zoran Mamić!

Piše: ArhivaObjavljeno: 22. listopad 2013. 19:17

Zdravko Mamić je ponovno u velikoj formi. Nakon što je u ponedjeljak divljao na novinara Nove TV, u utorak je maksimirski šerif imao novi performans. Nakon novog teatra apsurda u sudnici smijenio je trenera Dinama Branka Ivankovića.

Momčad će do zime voditi Zoran Mamić, a pomoćnici će mu biti Damir Krznar i Igor Cvitanović. Zlobnici bi rekli da je na klupu Dinama konačno stigao jedan trener kojeg Mamić neće smijeniti.

Trajao osam utakmica

Branko Ivanković doveden je kao trajno rješenje. Čovjek koji je trebao popraviti sve Jurčićeve pogreške, ali profesor nije izdržao ni jedan semestar. Zdravko Mamić ga se riješio nakon samo osam utakmica. Doduše, Dinamo je pod Ivankovićem igrao nogomet iz pučke škole. Pobijedio je samo Osijek, Rijeku i Suhopolje, a golove kakve je maksimirski klub primao protiv Čornomoreca i Ludogoreca hit su na You Tubeu.

- Već sam vam prije neki dan u intervjuu kazao kako Dinamo nema rezultat i igru. Da, sudjelovao sam u odluci o sporazumnom raskidu ugovora s Brankom Ivankovićem. Na mjesto trenera dolazi Zoran Mamić sa svojim pomoćnicima Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem - kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić

Predsjednik Modrih rekao je da je sve bilo jasno:

- Nismo bili zadovoljni rezultatima i igrama momčadi. Nismo mogli pustiti da kola s ubrzanjem odu u propast, da se nepovratno razbiju.

Do kada će Zoran Mamić i njegovi pomoćnici dobiti priliku? Jesu li prijelazno ili dugoročno rješenje?

- Sve ovisi o njima. Pred nama je mukotrpan, krvav posao do zime. Vjerujem da ga novi trener i njegovi pomoćnici mogu obaviti. Dakle, nećemo tražiti novog trenera. Na zimu ćemo vidjeti treba li što dirati - zaključio je Barišić.

Treći odlazak

- Dogovorili smo sporazuman raskid ugovora. Zaključili smo da ne možemo zajedno. Nije se dogodilo ništa posebno, nego sve pomalo, rekao je Ivanković nakon trećeg odlaska iz Maksimira. Isto toliko puta Dinamo je napuštao još jedino Kruno Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:30