Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ZASLUŽIO POVIŠICU

BRUNI PETKOVIĆU UDVOSTRUČENA PLAĆA U DINAMU Stigao na Maksimir oživjeti karijeru, a onda je eksplodirao, evo koliko bi trebao zarađivati

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2019. 09:53

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković potpisao je novi ugovor s Dinamom. Napadač je stavio potpis na ugovor koji ga veže uz Plave do 2024. godine.

- Iznimno sam sretan i ponosan što je Dinamo prepoznao moj rad, trud i odricanje te mi je ponuđen novi ugovor koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Malo je onih koji bi mi pružili priliku i takvu podršku prije godinu dana. Dinamo i Zdravko Mamić stali su iza mene i nadam se kako je novi ugovor dokaz da sam im vratio povjerenje. Isto tako, ovim putem se zahvaljujem svom agentu Ivanu Cvjetkoviću koji nosi velike zasluge za ovo što mi se događa u Dinamu. Ovaj potpis je motiv više za mene da nastavim stazama uspjeha kluba i dat ću sve od sebe da ponovimo lanjsku europsku sezonu, ali u Ligi prvaka - rekao je Bruno Petković nakon potpisa novog ugovora

Inače, Petković je imao sad već bivši ugovor s Dinamom do ljeta 2023. godine, ali klub iz Maksimirske 128 želio ga je produljiti za još godinu dana. Ne samo to, sasvim vam je jasno koji je bio primarni razlog potpisivanja novog ugovora.

Naime, u novom ugovoru Petković je dobio mnogo bolje financijske uvjete. Kad je dolazio u Dinamo, s obzirom na činjenicu da nije bio igrač za kojim je bilo potražnje jer dvije godine nije zabio pogodak, financijski uvjeti koje je tada dobio bili su jako skromni. Bruno je u Dinamo došao oživjeti karijeru. A onda mu je krenulo kod čudotvorca Nenada Bjelice, postao je jedan od ključnih igrača Dinama te hrvatski reprezentativac koji ja zablistao na utakmici protiv Slovačke u Trnavi. Tako da je zaista zaslužio povećanje brojke u ugovoru.

Po našim izvorima Petković bi po novome ugovoru trebao zarađivati 550.000 eura godišnje. Do sada je zarađivao nešto više od 200 tisuća eura.

Plaćeniji od Petkovića su navodno samo Kevin Theophile-Catherine i Mario Gavranović koji godišnje zarađuju oko 800.000 eura, a ukoliko se odluči na potpis novog ugovora najplaćeniji bi trebao postati Dani Olmo.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. ožujak 2024 15:51