Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

ODLAZAK GLAVNOG INSTURKTORA ZA VAR

BRUNO MARIĆ NAKON SASTANKA S KUSTIĆEM NEOČEKIVANO PODNIO OSTAVKU 'Ne odlazim zbog hejtera, već isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.05.2019. u 11:35

 • HNS je u utorak u svojim prostorijama u Sesvetama predstavio kako će uskoro funkcionirati VAR u Prvoj HNL, a čitavu edukaciju vodio je glavni istruktor Bruno Marić.

  Ipak, nakon sastanka u srijedu s Izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, Bruno Marić je neočekivano podnio ostavku na mjesto glavnom instruktora.

  Marić je pisanim putem obavijestio rukovodstvo HNS-a kako podnosi ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza. Hrvatski nogometni savez zahvaljuje Mariću na dosadašnjem doprinosu i uloženom radu u projektu uvođenja VAR-a u hrvatski nogomet.

  Zagreb, 220218.
Hotel Hilton, dvorana Oliva.
Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza sa Marijanom Kusticem.
Na fotografiji: Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX

  Marijan Kustić

   

  Kako kaže ostavku je podnio 'isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa'.

  Izjavu Brune Marića prenosimo u cijelosti:

  Poštovani,

  Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!

  Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.

  Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.

  Ronald Gorsic / CROPIX
  CROPIX
   

  Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.

  Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.

  Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska - Mađarska!

  Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara

   

  Iz drugih medija