Paun Paunović / Cropix
SVI SU 'HENDIKEPIRANI'

Burić dolazi osjetno oslabljen na Rujevicu: Rijeka vjerojatno bez Marina Tomasova

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. veljača 2016. 11:12

Kad klub navijača Hajduka bude proglašavao nositelja trofeja "Hajdučko srce" za ovu sezonu, morat će odstupiti od uobičajenih pravila da ga dodjeljuje nekom prvotimcu, nego će ga po svim rezonima trebati dati treneru Damiru Buriću. Jer, na Poljudu nema ustrajnijeg, borbenijeg, optimističnijeg aktera kao što je Burić. On i u najtežoj i najdelikatnijoj situaciji nikad se ne žali, uvijek pozitivno iščekuje nove ispite svoje momčadi, pa je tako i ovaj put, uoči jadranskog derbija s Rijekom.

- Ovaj tjedan je bio vrlo intenzivan, radilo se, analiziralo, pripremalo se za nastup na Rujevici. No, strahovanja su se obistinila, to da igramo na lošim terenima pa su se tako sad pojavila dva nova problema, u Rijeku ne putuju dva standardna igrača, Fran Tudor i Marko Bencun. Prvi ima poteškoća s mišićem drugi s aduktorom, a mi se ne želimo kockati i zato ostaju kod kuće.

Burić voli naglašavati kako Hajduk u svaku utakmice ulazi maksimalno motiviran boriti se za pobjedu, pa je u odnosu na niz ozljeda - osim Bencuna i Tudora još i Velez, Vlašić, te notorni Ohandza, pa zbog crvenog kartona u Kranjčevićevoj i Sušić - upitan bi li ga zadovoljio rezultat iz prošlog derbija na Rujevici, bilo je 0-0.

I premda bi, kad bi završilo 0-0, Burić, ali i svi navijači od sreće - kako to stari Splićani kažu - sebe tukli nogama u guzicu, trener nije odgovorio potvrdno nego po svojem običaju zaobilazno:

- Za mene je bitno da pokažemo dobru organizaciju, imamo pravi pristup, da nam je duh igre na razini, pa ako se to poklopi onda će doći i rezultat. Moramo odigrati disciplinirano, taktički mudro.

Burić je o Rijeci sipao komplimente:

- Događa se da utakmica ode u drugom smjeru. To se u neku ruku dogodilo i u Zagrebu, u derbiju, jedna je slika bila u prvom, sasvim različita u drugom poluvremenu. Po meni Rijeka je dosegla perfekciju u obrani, a u napadu imaju izvanrednu individualnu klasu. Tomasov djeluje nezaustavljivo, on je za Rijeku igrač prevage. A to kako ćemo im se suprotstaviti ne mogu otkrivati.

Trener Hajduka se vrlo pohvalno izrazio i o treneru riječkog prvoligaša, on "Keka izuzetno cijeni". Ostaje enigma oko sastava momčadi Hajduka, Burić je najavio i "neka iznenađenja". Činjenica je da u odnosu na prošlo gostovanje od prve jedanaestorice Buriću fali čak šest igrača ( Milović, Caktaš, Sušić, Vlašić, Balić, Kiš), a od trojice koji su ušli nema ni Maglice. Kad smo kod Maglice, od kojeg se očekivalo više, ipak bi sada itekako dobro došao…

Moglo bi se zaključiti da su na Poljudu sasvim orijentirani na završnicu Kupa, na polufinalne dvoboje s Dinamom. Prema tome, u prvenstvu će se boriti da i dalje budu komotni treći, ali će sve adute dati na osvajanje trofeja, to jest Kupa Hrvatske. Burić je objasnio da se na povratak Vlašića čeka, te da on trenira jako dobro, ali "moramo biti maksimalno strpljivi kako bi do kraja odigrao na visokoj razini".

Rijekin Marin Tomasov lako će moguće propustiti utakmicu protiv Hajduka. Potvrđuje to i trener momčadi Matjaž Kek koji kaže da su male šanse da nastupi zbog upale tetive.

"Ne vidim šanse da Tomasov zaigra, što otvara neka nova pitanja", objašnjava Kek.

Linker
24. travanj 2024 02:45