Ronald Goršić/Cropix
OGORČENI TRENER

BURIĆ JAKO LJUT NAKON REMIJA U PULI 'Ne mogu shvatiti što se dogodilo, zašto smo stali. Razočaravajuće je i kako smo primili gol s igračem manje'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. rujan 2019. 00:43

Poslije utakmice, zanimljivo, oba trenera djelovala su vrlo ozbiljno. Damir Burić, doduše, bio je ljut i razočaran istodobno, dok je Ivan Prelec odmah zaklopio bilo kakvu euforičnu priču.

- Mislim da su gledatelji mogli vidjeti zanimljivu utakmicu. U prvom dijelu vladali smo na terenu, vodili, a dobro smo ušli i u drugi dio. No, onda se nešto dogodilo, ne mogu još shvatiti što, da je naša momčad stala. Prepustili su posjed lopte domaćima, nismo više bili aktivni, a iskazali smo i veliku naivnost kod primljenog pogotka. Razočaravajuće je da dopustimo primiti tako gol s igračem manje - kazao je trener Hajduka Damir Burić, koji nije bježao niti od jednog pitanja.

- Bradarića sam izvukao jer je imao žuti karton, ali i bolove. Što se tiče svih igrača koji su ušli s klupe, nismo dobili ono što smo htjeli njihovim uvođenjem. Imamo problema u realizaciji, ali ukupno gledano, u drugom dijelu nismo dobro igrali. Istri čestitam na osvojenom bodu. Pad u posljednjih 25 minuta je bio očit i zato smo ljuti, moramo popraviti neke stvari… - korektno je procijenio Burić odnose na terenu.

Ivan Prelec je potvrdio svoju taktičku pragmatičnost. Znao je da svako široko otvaranje sa Hajdukom predstavlja prednost suparniku. Zato je u dvostrukom bloku (5-4) prvo otupio napad Bijelih, a onda u finišu napao. Nagradilo ga je, za razliku od mečeva sa Osijekom, Goricom i Dinamom…

- Čestitke za oba takmaca, gledatelji su mogli vidjeti zanimljivu i solidnu utakmicu. Hajduk je jedna od najjačih momčadi lige i znali smo da će biti teško da nam ne stvore prilike ili postignu gol. No, otupili smo im najjaču snagu, napad, i potom u fazi napada, ne samo kroz kontru nego i u organiziranoj akciji, pravili probleme. Moj je opći dojam da smo zasluženo osvojili bod, iako je utakmica mogla otići na jednu i drugu stranu. Ovo nam je vrijedan bod i pokazatelj da možemo parirati i Hajduku.

Prelec je, međutim, odmah stišao bilo kakvu euforiju. - Prije svega hvala našim navijačima jer su stvorili sjajan ambijent i zdušno su nas bodrili što se i te kako osjećalo na adrenalinu igrača. Ovo je lijepa priča, dobar rezultat i dojam, ali nama već u petak slijedi vjerojatno još teža utakmica. Igramo protiv Intera, koji nam je direktan konkurent na tablici, i već od večeras moramo se početi pripremati za taj vrlo važan meč.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:18