Damir Krajač/CROPIX
OD PARIZA DO SESVETA

Čačić novi trener Radnika: 'Nisam manje vrijedan trener ako vodim drugoligaša!'

Bivši trener Dinama Ante Čačić preuzeo je drugoligaša Radnika iz Sesveta, satelit-klub maksimirskog prvoligaša u kojem se školuju izlazni juniori iz modre škole
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. travanj 2013. 21:35

Bivši trener Dinama Ante Čačić preuzeo je drugoligaša Radnika iz Sesveta, satelit-klub maksimirskog prvoligaša u kojem se školuju izlazni juniori iz modre škole. U Radniku ostaje do kraja ove sezone.

- Imam obveze prema nekim ljudima koji su mi ostali u sjećanju iz dana kad sam bio u Croatiji iz Sesveta. Nadalje, trenutačno sam slobodan, mogu pomoći. Radi se o klubu koji ima obrise pravog kluba, želim napraviti sve da im bude bolje, da Radnik izađe iz ove situacije - kazao je Čačić.

Sve u redu, ali zar nije malo čudno da trener koji je s Dinamom osvojio naslov prvaka i vodio ih u Ligi prvaka postane trener drugoligaša?

- Gledajte, vi ste sa mnom razgovarali kao s trenerom koji je vodio momčad u Ligi prvaka, a sad razgovarate sa mnom kao drugoligaškim trenerom. Niste vi zato manje vrijedan novinar. Isto tako, zar će kirurg koji je operirao Slavena Bilića odbiti operaciju nekog običnog čovjeka? Ja sam trener i prihvaćam tu ulogu, bez obzira na rang momčadi.

Ante Čačić je izabran jer se drži da je on u stanju osigurati drugoligaški život Radnika, što je vrlo značajno ne samo za klub iz Sesveta, već i za Dinamo.

- U Radniku igraju dečki koji izlaze iz juniora, pa i s te strane imam neku obvezu pomoći. Naravno, moj cilj je jasan, primarno je ostaviti klub u drugoligaškom društvu.

Kad govori o tom cilju, Čačić će kazati.

- Pa, moram kazati da je Druga liga na neki način 'neregularna' liga jer ispada sedam klubova. Naravno da ću pokušati sve da Radnik ostane u ligi. Zaslužuje tu biti, jer je dobro organiziran, dobre infrastrukture, igrači u njemu mogu normalno egzistirati, raditi i biti bolji. Tu ostajem mjesec dana, a kasnije ćemo vidjeti.

Čačić je nakon što je smijenjen u Dinamu sad ipak dobio satisfakciju. Jer očigledno mu se vjeruje, u ruke mu je dan projekt kojeg su u Maksimiru nazvali 'vrlo važnim'.

- Iskreno, ovakvoj situaciji prihvatiti momčad može samo hrabar trener - kaže Čačić.

Linker
23. travanj 2024 14:20