Joan Carrillo
 Tom Dubravec / Hanza Media / CROPIX
RIJEČ TRENERA

CARRILLO NIJE PODNIO OSTAVKU, ČEKA SE ODLUKA UPRAVE I NO-A 'Ne želim napustiti ekipu! Ako me žele smijeniti, onda će me smijeniti, ali to je na njima'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 04. studeni 2017. 23:04

Hajduk je očekivano krenuo u susret protiv Rudeša i nakon 20-ak minuta vodio sa 2-0 golovima Borje Lopeza (15) i Ohandze (21), no potom je splitski sastav propustio nekoliko izglednih situacija za povećanje prednosti i rješavanje susreta, a to mu se osvetilo u nastavku.

Entrena je svojim prvim golom u 61. minuti smanjio na 2-1, a nakon što je Teklić u 67. promašio stopostotnu šansu za 3-1, uslijedila je kazna jer je Budimir u 69. izjednačio na 2-2. Do kraja dvoboja igralo se potpuno otvoreno, a na kraju je u takvoj igri do pobjedničkog pogotka stigao Rudeš, a svoj drugi gol Entrena je postigao u 88. minuti.

Joan Carrillo nije dao ostavku nakon poraza od Rudeša u Poljudu koji je završio brojnim uvredama navijača prema igračima koji su od njih tražili da skinu dresove, ali se to nije dogodilo. Pitanje je što će se dogoditi danas-sutra, hoće li biti promjene na Poljudu s obzirom da su navijači iskazali nezadovoljstvo i prema Upravi.

Prvo pitanje koje je sustiglo trenera Hajduka Joana Carrilla bilo je: Jeste li bivši, možda ste podnijeli ostavku?

- Ne, ne želim napustiti ekipu. Imam više informacija od vas. Imam ugovor. Ako me žele smijeniti, onda će me smijeniti, to je na njima. Meni kao treneru ostaje sljedeće utakmica i da je pripremam. Mislio sam da će provo pitanje biti kako sam vidio utakmicu. U drugom dijelu Rudeš nije dobio utakmicu nego smo je mi izugubili. Nismo igrali kao ekipa. Možemo analzirati greške, a na njih ne gledam katastrofično. Grešku mogu oprostiti, ali neke stavove igrača ne mogu. Mislim na gubitak lopte, oduzimanje lopti, falilo je stava. Kad gubimo gubimo svi, također kada pobjeđujemo, pobjeđujemo svi.

Tražio je oprost od navijača koji su pokazali svoje nezadovoljstvo.

- Trebamo tražiti oprost od naših navijača, oni su ti koji nam mogu suditi. Oni su slobodni u svojim razmišljanjima i mogu izreći svoj stav. I zato ih tražim oprost. Nakon što smo ispali iz Europe, teško je vjerovati u momčad.

Isti sam trener kao i prije dva mjeseca. Osjećam se pozvanim da dam sto posto od sebe zbog toga što imamo ovakve navijače koji su uvijek uz nas. Nije me strah. Hvalospjevi nas neće uzdignutii, a porazi uljuljati.

Inaki Alonso je naravno bio zadovoljan nakon velike pobjede na Poljudu:

- Nismo odustali od našega plana od samog početka. Logično je da je ovo velika pobjeda. U prvom dijelu smo napravili dvije pogreške koje smo platili, ali smo imali par dobrih situacija. Rekao sam igračima ako damo gol da ćemo imati priliku dobiti utakmicu, te da ne smijemo primiti novi. Pogodak koji smo dali je bio ključ i nada. Stalno sam ponavljao tijekom tjedna da moramo vjerovati u sebe. Dobiti Carrilla koji je odličan trener i to još na Poljudu, to daje na draži. U poluvremenu smo ispravili pogreške i najvažnije je bilo ne primiti - kazao je Alonso.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:30