(L-R) Club Brugge's Karel Geraerts, Club Brugge's Jonathan Blondel and Dinamo Zagreb's Mathias Chago fight for the ball during their group D Europa League football match, between Belgian football Club Brugge and Croatian Dinamo Zagreb, in Bruges on November 4, 2010, the fourth day of the group stage. AFP PHOTO / BELGA / BRUNO FAHY - YORICK JANSENS
 AFP
NIKAD SE NE PREDAJE

Chago opet 'fit': 'Ozljede su me ubile, ali dolazak u Hrvatsku bio je sjajan potez'

'Šansa za ostanak u Europi bila je velika! Još me boli što nismo uspjeli. Grci su se provukli, zasluženo, ali... Kakav peh, na normalnom terenu oni ne bi imali izgleda'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 03. siječanj 2011. 18:20

Već dva tjedna veznjak Dinama Mathias Chago boravi u svom Kamerunu:

- Eto me kod kuće u glavnom gradu Yaoundeu, na četiri-pet sati vožnje automobilom do atlantske obale. Via Pariz vraćam se u utorak.

Zatekli smo ga na treningu!

- Dobili smo plan rada tako da se ne opustimo i ne zapustimo. Jasno da se držim svakog slova, ne mareći za užasnu sparinu; temperature se ne spušta ispod 30 stupnjeva Celzijusovih!

Više nije ozlijeđen?

- Srećom, ligament desnog koljena, kojeg sam oštetio nehotičnim pokretu u prvom kup-susretu s Osijekom, sasvim se oporavio. Ne smeta, ne pecka, tako da novi ciklus očekujem potpuno zdrav.

Strašno žali što je propustio finiš jeseni s dvije tako važne neđunarodne partije, s Villarrealom u gostima i s PAOK-om na domaćem terenu:

- Šansa za ostanak u Europi bila je velika! Još me boli što nismo uspjeli. Grci su se provukli, zasluženo, ali... Kakav peh, na normalnom terenu oni ne bi imali izgleda.

'Mato’ ima dodatni razlog za nezadovoljstvo:

- I u Španjolskoj i u Hrvatskoj ovog bi me prosinca gledao izbornik Javier Clemente. Vjerujem da bih igrao i da bih mu se svidio, da bi me zvao u reprezentaciju. Pozivi za sljedeći nastup, u Kini, stižu tijekom ovog mjeseca. Budem li i ja na listi, bit ću presretan. Ne budem li, neću biti razočaran, čekat ću novu priliku.

Jednom je zaigrao u postavi koju predvodi glasoviti Samuel Eto’o, protiv Obale Bjelokosti 2009. Izgubili su 1:3, a suparničkom selekcijom r avnao je - Vahid Halilhodžić!

- Zahvaljujem treneru na svemu. Presretan sam što mi je omogućio da se iskažem. Hvala i njegovom prethodniku Zajecu, koji me vratio iz Pule.

Mathias Dellgoue Chago de Confiance navršit će dvadeset i osmu 6. ožujka. U Hrvatskoj je osmu godinu.

- Nikad nisam požalio što sam došao. U međuvremenu sam stekao i državljanstvo.

Ne boji se da Plavi neće osvojiti prvenstvo i kup:

- Previše smo jaki da bi bilo iznenađenja. A onda slijedi lov na Ligu prvaka. Ili, u 'gorem’ slučaju, prezimljavanje u EL!

Linker
25. travanj 2024 06:59