Foto: Emica Elvedji / CROPIX
7. KOLO PRVE HNL

CIBALIA IZNENADILA OSIJEK U JUBILARNOM 50. SLAVONSKOM DERBIJU Vinkovčani preokretom do treće uzastopne pobjede

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 28. kolovoz 2017. 01:16

U jubilarnom 50. slavonskom derbiju Cibalia je iznenadila Osijek i došla do treće uzastopne ligaške pobjede, dok je Osijek upisao prvi poraz.

Uvod nije sugerirao takav epilog, jer je prva ozbiljnija situacija pred golom Cibalije rezultirala vodstvom gostiju. Boban je probio desni bok domaćih i ubacio loptu, kojoj Brkić mijenja smjer te praktički asistira Peroševiću, koji se sjajno snašao i efektno „poluškaricama“ došao do svog trećeg gola u slavonskim derbijima.

Samo tri minute poslije Štrkalj je najavio ono što će se dogoditi u 20. minuti. Igrač Osijeka na posudbi u Vinkovcima sjajno se oslobodio Baraća, ali udarac mu Malenica skreće u vratnicu. Međutim, tri minute poslije Štrkalj u kutu otima loptu nonšalantnom Škoriću i onda s boka šalje povratnu na „penal“ odakle je Pervan, kojega gostujući veznjaci prate tek pogledom, precizan za izjednačenje i preuzimanje vrha liste strijelaca sa pet golova.

Domaći su manjak kvalitete u odnosu na goste odlično nadomještali borbenošću s puno trke, u čemu su im Osječani pomagali griješeći i tehnički i taktički, osobito u obrani, gdje je svaka pojava super raspoloženih Štrkalja, Miličevića (Osijekovo dijete, op.p.) i Pervana kod Osječana izazivala paniku.

U sredini, pak, nije bilo ideje i sve se svodilo na pokušaje prebacivanja domaće obrane, što je bio put u propast. S druge strane Malenica je sjajno reagirao u „mrtvim“ prigodama Štrkalja i Miličevića. Zoran Zekić opet je rotirao, a promijenio je i sustav igre, međutim na terenu je to loše izgledalo. Štoviše, Osječani su bili i fizički inferiorni domaćinu.

U nastavak Zekić kreće s Pušićem i standardnim sustavom, ali do gola dolaze domaći. Doduše, čini se, iz neoznačenog zaleđa. Strijelac je bio Galić, koji je na desnoj vratnici dočekao Miličevićevu prebačenu loptu nakon kornera. Pokušao je gostujući trener dodatnim rotacijama promijeniti tijek susreta, ali niti s klupe nije dobio pravu reakciju. Osijek je u drugom poluvremenu bio potpuno bezopasan.

REZULTATI 7. KOLA,

Subota:

Slaven Belupo - Rudeš 2-2 (Pejić 50, Ivanovski 60 / Havojić 29, 90+3-11m)

Inter - Rijeka 1-3 (Puljić 54 / Heber 6, 34, Gavranović 56)

Nedjelja:

Lokomotiva - Dinamo 0-3 (Soudani 30, 60, 71)

Cibalia - Osijek 2-1 (Pervan 20, Galić 52 / Perošević 14)

Hajduk - Istra 1961 2-0 (Erceg 5, Vlašić 31-11m)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:59