REUTERS/Stringer
STIŽE NOVA MLADA SNAGA

CIJELI VEZNI RED HRVATSKE S EURA USKORO U DINAMU!? Maksimiru je sve bliže i četvrti as koji je nastupio za mlade Vatrene u najboljoj utakmici

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2019. 18:33

Kad je u 66. minuti zbog ozljede u utakmici U-21 reprezentacije protiv Engleske izišao odlični Nikola Vlašić, u igru je ušao Luka Ivanušec. I bio je vrlo dobar u ostatku utakmice, između ostaloga, sjajno je asistirao za drugi Brekalov i treći gol hrvatske reprezentacije. Rekli bismo rječnikom nogometnih kroničara - dopao se.

U tih zadnjih tridesetak minuta u veznoj liniji Hrvatske igrali su Šunjić, Moro, Majer i Ivanušec. Zašto ih ističemo? Zato što bi ta četvorka ove sezone mogla tvoriti i Dinamov vezni red. S obzirom na to kakva je igra Hrvatske bila u zadnjem dijelu utakmice, može se reći da bi to bio dobar sastav. Uz, naravno, Ademija te one ostale mladiće koji će se boriti za mjesto u momčadi, koji se tek trebaju dokazati Bjelici i izboriti mjesto pod suncem.

Dakle, Lovro Majer nije igrao previše, ali ono što odigra, to uvijek zasluži palac gore. Bilo je tako i protiv Engleza, bilo je i tijekom klupske Dinamove sezone, Lovro svoju minutažu dobro ispunjava. Ivan Šunjić bio je siguran kao i uvijek, svoj defanzivni dio posla odradi kako treba, nikad nije upitan. Nikola Moro imao je dobrih i manje dobrih rola na tom Euru, ali ukupno gledajući, bio je solidan, korektan i nema razloga ne vjerovati da će sljedeće sezone biti mnogo bolji nego prošle, kad se tek vraćao poslije ozljede.

Doduše, javljaju se glasine da bi on ovog ljeta mogao u inozemstvo, spominje se interes Milana, priča se i da je za vrijeme tog Eura bilo nekih upita iz grada mode za Dinamova veznjaka. On i Amer Gojak potencijalna su imena na listi mogućih transfera, jedan od njih mogao bi ovog ljeta napustiti Maksimir. Ali da ne pokvarimo priču o pokeru mladih veznjaka s Eura koji bi mogao zaigrati u Dinamu, zadržimo Moru zasad u Maksimiru i pridružimo njemu, Majeru i Šunjiću još i Luku Ivanušeca.

On jedini među spomenutima još nije igrač Dinama, no u Maksimiru svakim danom sve više vjeruju da će uskoro postati. Bjelica ga izuzetno cijeni, rekao je to više puta, a ona prepreka koja je postojala, Ivanušecov strah da u Dinamu neće igrati, gotovo sigurnim odlaskom i Olma i možebitnim More ili Gojaka definitivno bi nestala. Kako stvari trenutno stoje, osluškujemo u Moravskim Toplicama, Ivanušec je bliže Dinamu nego što je bio, sad kad je Euro gotov očekujemo Dinamov pravi “napad” i konačno uvjeravanje mladog Lokomotivina igrača da ima mjesta u ovoj momčadi. I u četverokutu koji je jako dobro funkcionirao protiv Engleske.

Linker
17. travanj 2024 13:48