Srdjan Vrancic / CROPIX
LEGENDA DOBILA PORTAL

Ćiro sa svojim dvojnikom i u uglednom društvu predstavio svoju internetsku stranicu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2016. 01:23

Večeras je u Histrionskom domu, u Ilici 90, održano predstavljanje portala legendarnog hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića. Svečanosti je nazočilo mnoštvo uzvanika, među kojima i nekoliko Ćirinih bivših igrača, a uvodnu riječ je imao utemeljitelj i glavni čovjek Histrionskog doma Zlatko Vitez.

Sve je bilo u pariškom cabaret stilu.

- Ćiro je u ono vrijeme, ranih 80-ih, bio oprečna pojava za naše pojmove. Čista suprotnost pesimizmu, koji je bio intelektualni stil i način razmišljanja jednog naroda. On je bio pravi sportski lider, mislim to na isključivo pozitivan način. Znao je s igračima, medijima, navijačima... Nalazio je vremena za svakoga i bio pristupačan svakome - započeo je Vitez, nakon čega su glavnu riječ preuzeli Miroslav Blažević i njegov prijatelj, nerijetko kao i jučer, imitator Tarik Filipović, hrvatski glumac i televizijski voditelj, te menadžerica za ljudske potencijale Ivona Zgrabljić.

Trojac je razgovarao o sedam točaka za uspjeh u poslu, što je i jedna od osnovnih tema Ćirinog portala www.ciroblazevic.com.

Blažević je potanko objasnio kako ne možete uspjeti bez talenta, motiva, karaktera, inteligencije, rada, ambijenta i, njemu najmanje dragog, sreće.

- Sreća uvijek kruži, ali ti moraš biti spreman uhvatiti je. Ako nemaš ovih šest elemenata, džabe ti sve. Ne možeš sjediti, pušiti i čekati da se nešto dobro dogodi. Isto tako, sam talent ne vrijedi ama baš ništa - naglasio je Ćiro. Njegovo izlaganje nekoliko je puta bilo prekinuto pljeskom publike, a riječ su imali i inicijatori ideje o pokretanju portala, Ćirina djeca Miroslav jr. i Katarina, supruga Zdenka i publicist Andrija Kačić, koji je prikupio materijale za portal i glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Od bivših nogometaša došli su članovi generacije 98’ Dražen Ladić, Dario Šimić, Zvonimir Soldo i Mario Stanić, a svečanost je uveličao i Zlatko Kranjčar, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i član Dinamove generacije iz pobjedničke 1982. godine. Bio je tu i legendarni golgeter Slaven Zambata, bivši čelnici HNS-a Branko Mikša i Duško Grabovac, gradonačelnik Milan Bandić, brojni novinari, koji su ga pratili tijekom duge karijere. Impresivno društvo, kao što će, ne sumnjamo, impresivan biti i Ćirin portal.

Linker
20. travanj 2024 08:01