Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
'NIJE IMAO IZBORA...'

ČLAN UPRAVE DINAMA POTVRDIO JE DA SU SE U KLUBU KONZULTIRALI S MEĐUGORJEM! 'On je naš savjetnik, saslušao je našu odluku i podržao je...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2020. 22:43

U vremenu kad sve stoji, barem što se sportskih aktivnosti tiče, a punjenje stupaca tiskanih i elektronskih medija opet su zaduženi ljudi iz hrvatskog nogometnog prvaka. Tamo je "uvijek nešto", uvijek ima materijala iz Maksimira, čak i kad bi čovjek pomislio da ga ne može biti.

Petak je bio dan u kojemu je Dinamova uprava, predvođena tada Krešimirom Antolićem darivala medicinske opreme i nešto sredstava u ime borbe protiv koronavirusa i za pomoć Zagrebu nakon nedjeljnog potresa. Bila je press-konferencija, uručivani su i pokloni, kako to već sve ide...

Nitko tada ništa nije rekao o stanju u klubu, o svađi, razmiricama na relaciji u kojoj su trener Bjelica, njegov stručni stožer i igrači s jedne strane, odnosno uprava kluba s druge. Struka mu je potjerana, kao da se samo čeka i njegov službeni odlazak, a igrači i uprava ostali su na brisanom prostoru.

Baš ti igrači tvrde da ih iz kancelarija nitko ništa o smanjenju plaća nije pitao.

Kako bilo da bilo, u subotnjem izdanju emisije RTL Danas gostovao je upravo Antolić koji je dao neke vrlo zamimljive odgovore na postavljena mu pitanja. Opovrgnuo je da je naredba o smanjenju plaća stigla iz Međugorja.

- To je bila odluka uprave kluba, koja ima tri člana, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras - rekao je Antolić koji je uz Amru Peternel preostali dio trokuta na čelu Modrih.

- Ujutro smo razgovarali s trenerom Bjelicom telefonski, kao i s predstavnicima igrača, a poslije podne smo im i pismeno poslali odluku. Ne, nisam ja razgovarao s njima nego sportski sektor, na čelu sa sportskim direktorom - kazao je Antolić u nastavku.

Dakle, nitko od tročlanog vrha uprave nije razgovarao s igračima. Nije se pregovaralo o uvjetima... No, zašto je uopće smijenjen kompletan Bjeličin stožer?

- Mi nismo imali izbora. Jer ako zaposlenici bilo koje tvrtke odbiju pismenu odluku uprave, onda nema drugog izbora nego raskid ugovora. I nema tu nikakve pozadine - rekao je Antolić, a na pitanje stoji li iza toga Zdravko Mamić, rekao je:

- To je odluka uprave kluba, a Mamić je naš savjetnik, s kojim se savjetujemo o nekim stvarima u kojima nam može pomoći svojim iskustvom i znanjem. On je saslušao našu odluku i nije imao što nego podržati je - kaže Antolić.

Linker
19. travanj 2024 16:47