Ronald Gorsic / CROPIX
TRENER MU VJERUJE

ČOVJEK KOJI ĆE U BUDUĆNOSTI BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA BJELICU I DINAMO PREPUN SAMOPOUZDANJA 'Da sam se bojao konkurencije ne bih niti dolazio ovamo'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. rujan 2018. 13:23

On je jedan od onih kojima Nenad Bjelica izrazito vjeruje, Ivan Šunjić već se na startu sezone prometnuo u važnu kariku novog Dinama. Naravno, još je mlad, zapravo, neiskusan, pogotovo kad su velike i važne utakmice u pitanju, neke mu se greške mogu tolerirati. Ušao je protiv Young Boysa već nakon pola sata umjesto Ademija, kako se osjećao u tim trenucima, je li imao tremu kada je trebalo istrčati pred pun Maksimir?

- Nisam imao tremu jer sam se spremio za takvu atmosferu. Danima smo znali da je stadion rasprodan i uživao sam u podršci Maksimira. Kamo sreće kada bismo više utakmica igrali u ovakvoj atmosferi - govori Šunjić, koji se još malo osvrnuo na tu utakmicu protiv Švicaraca.

Ne treba žaliti

- Propustili smo veliku priliku. U te dvije utakmice Young Boysi nisu bili bolji od nas ni u jednom segmentu igre. Zapravo, kad bismo gledali ukupni dojam, mislim da smo pokazali više. Nažalost, ne pamti se dojam, već rezultat, a oni su zabili gol više. Nedostajalo je i malo sreće, malo je čudan bio i sudački kriteriji. Ako je ono bio penal, što je jako dvojbeno, čudi me da sudac nije vidio ruku koja je prethodila drugom golu.

Sad Europska liga umjesto Lige prvaka djeluje kao utješna nagrada, iako je to prije početka sezone bio cilj.

- Mislim da ne treba žaliti za stvarima koje ne možemo promijeniti. Liga prvaka sada je iza nas i puna je koncentracija na Europsku ligu. Entuzijazam nije splasnuo, ma kakvi. Pozitivno nas je raspoloženje i dovelo do ovdje, nastavit ćemo na taj način. Nismo ušli u Ligu prvaka, ući ćemo sljedeće sezone. Sad treba izvući najbolje što se može iz Europske lige.

Murska Sobota, 280618.
Igraliste NK Mura. 
Prijateljska pripremna utakmica GNK Dinamo - Gabala.
Na fotografiji:  Ivan Sunjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Sad je novi cilj europsko proljeće, još jedan pokušaj. Doduše, skupina nije lagana, Anderlecht, Fener i Spartak iz Trnave jamče tek neizvjesnost.

- Ždrijeb je solidan, moglo je bolje, ali i mnogo gore. Nije bilo laganih protivnika u ždrijebu, ali sve ovisi o nama. Svi su suparnici u rangu Young Boysa, bit će teško, ali vjerujem u snagu ovog Dinama. Proljeće u Europi? Kamo sreće, ali stanimo malo na loptu. Idemo korak po korak. U svakoj smo utakmici ostavili dobar dojam i to je neki zalog koji nas puni optimizmom pred nastavak europskih utakmica.

Ademi je institucija

Je li Šunjić zadovoljan onime što je dosad odigrao u Dinamu?

- Uvijek može bolje, ali jako sam zadovoljan. U ovakvoj koncentraciji kvalitete kakvu imamo u svlačionici svaka je prilika više nego dragocjena i treba je iskoristiti. Zadovoljan sam. Imam puno samopouzdanja i vjere u sebe. Da sam se bojao konkurencije ili strahovao za minutažu, ne bih ni dolazio ovamo. Nadam se da će se ovako nastaviti.

Smeta li mu epitet Ademijeve zamjene, to mu je zasad glavna uloga?

- Ademi je kapetan Dinama i institucija kluba. Mlađi sam, tek sam došao i zašto bi mi onda smetalo biti njegovom zamjenom? Puno je utakmica do kraja sezone i bit će prilike za sve nas. Super mi je s Ademijem i starijim igračima, prenose nam svoje iskustvo. Nitko se ne postavlja svisoka, već su tu da nam pomognu. Kada god nekoga nešto pitam, osjetim da se trude da mi objasne i to je nešto što se mora cijeniti.

Brzo se Šunjić uklopio u momčad, ipak, dojam je da mu još nedostaje malo mirnoće, pogotovo u predaji lopte.

- Imam svoju igru koja nije najbolja na svijetu, ali ona me dovela u najbolji klub u Hrvatskoj, pa čak i u regiji. Slažem se da mi treba malo mirnoće, ali ona će doći s iskustvom. I trener puno razgovara s nama i ukazuje na svoje ideje i razmišljanja.

S obzirom na Ademijevu ozljedu vjerojatno će Šunjić startati protiv Rijeke. Kakvu utakmicu možemo očekivati u nedjelju?

Mi smo profesionalci

- Rijeka je opasna, izuzetno je kvalitetna momčad. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu Dinama. Sve me ostalo ne zanima.

Kako se vratiti nakon šokantnog poraza poput ovog s Young Boysima, koliko će momčadi trebati da opet bude na pobjedničkom putu?

- Nije se lako vratiti, ali tko nas pita? Profesionalci smo i pristup svakoj utakmici mora biti maksimalan. Ako uđemo u fazu da biramo utakmice ili da ih odrađujemo, neće biti dobro. Pa ne možeš navijače prevariti! Oni osjete kada nisi pravi, a bilo bi šteta da ih zbog lošeg pristupa izgubimo nakon toliko vremena bez njih na tribinama. Pristup dakle mora biti isti kao i protiv Young Boysa u utorak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:53