CROPIX
OPORAVLJA SE OD OZLJEDE

ČOVJEK KOJI JE SVOJIM GOLOM OSIGURAO DINAMU U LIGU PRVAKA NAJAVIO VELIKI DERBI NA MAKSIMIRU 'Mislim da nema boljeg osjećaja nego pobijediti Hajduk'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. studeni 2019. 13:53

Amer Gojak nakon dugo vremena reprezentativnu stanku provodi u Maksimiru. Oporavlja se od ozljede i hvata zalet za sadržajnu završnicu polusezone. Rekli bismo, oporavlja se u pravi tren, jer u Milanu protiv Atalante neće biti Nikole More zbog isključenja sa Šahtarom, Gojak je, sigurno, legitimna alternativa.

- Gotovo da sam potpuno sanirao ozljedu. Počinjem trenirati s momčadi i ubrzo sam na raspolaganju za utakmice. Žao mi je što se to dogodilo, ali na neke stvari čovjek ne može utjecati - rekao nam je Gojak te na priznao da mu nije bilo lako gledati na televiziji reprezentaciju BiH u zadnjim kvalifikacijskim izazovima.

- Ne znam je i teže bilo mojim suigračima na terenu, navijačima ili meni pred televizorom. Žao mi je rezultata, ali ako smo uzeli ove utakmice do kraja kvalifikacija kao pripremu za ono što nas čeka na proljeće u Ligi nacija gdje imamo lijepu priliku plasirati se na Euro, onda moramo izvući pouke i pripremiti se.

Prije toga nije mogao pomoći ni suigračima u Dinamu protiv Šahtara i Rijeke, sigurno mu ni tada nije bilo lako?

- Da, isti je osjećaj kao i s reprezentacijom. Teško mi, znoj me oblijeva, najradije bih skočio i otrčao tamo, ali opet… To je cijena odrastanja, sazrijevanja i profesionalizma. Iako sam karakterno takav da bih istrčao na Maksimir i bez jedne noge ako treba, treba znati prikočiti.

Soccer Football - Champions League - Playoffs - Second Leg - Rosenborg v Dinamo Zagreb - Lerkendal Stadion, Trondheim, Norway - August 27, 2019. Dinamo's Amer Gojak and Bruno Petkovic celebrate after the match NTB Scanpix/Ole Martin Wold via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.
REUTERS

Ne treba žaliti

Ipak, bez obzira na kočnice, mogao bi se uskoro naći opet na travnjaku?

- Nadam se da će to biti vrlo brzo. Fizički se osjećam dobro, ozljeda je stvar prošlosti i mislim da mi neće trebati dugo da uhvatim kontinuitet mojih suigrača.

Slijede odmah nakon stanke dvije velike utakmice. Prvo derbi s Hajdukom u Maksimiru, a onda i taj ključan susret protiv Atalante u Ligi prvaka?

- Kao dinamovcu, mislim da nema boljeg osjećaja nego pobijediti Hajduk i to pred svojim navijačima u Maksimiru. No, lako je pričati u medijima, a malo teže to napraviti na terenu. Bitno je da uđemo ozbiljno, kao što su moji suigrači istrčali na Rujevici, da ne podcijenimo protivnika i onda sve ovisi o nama. Kvaliteta je ta koja uvijek na koncu presudi, a ona je ipak na našoj strani. O motivaciji da ne pričamo.

Kad pričamo o Ligi prvaka, bi li bio zadovoljan, sad iz ovog kuta, da Dinamo na kraju završi treći i nastavi natjecanje u Europskoj ligi?

- Pitajte me nakon utakmice sa Cityjem. Mislim da nema čovjeka koji ne bi potpisao pet bodova nakon četiri utakmice odmah nakon ždrijeba, ali sada je jasno da žalimo za još dva više ili čak četiri, jer mislim da smo u obje utakmice bili bolji od Šahtara. No, ne treba žaliti za stvarima koje su iza nas, već skupiti glave, odigrati maksimalno još te dvije utakmice i, nadam se, veseliti se s našim navijačima zbog novog europskog proljeća.

Očekuje se i od Gojaka doprinos u tim utakmicama. Koliki, ovisit će i tome koliko brzo će se vratiti u konkurenciju. Sudeći po njegovu razmišljanju, mogao bi zaigrati već protiv Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:05