Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
REPREZENTATIVNI BEK

ČOVJEK KOJI MORA ZAUSTAVITI HAJDUKOVE TAMNOPUTE ZVIJEZDE 'Ma dajte... Pa ne može se nakon dva-tri tjedna slabijih igara i rezultata sve srušiti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2016. 16:10

Hoće li Ivajlo Petev uspjeti s Dinamom? To pitanje smo postavili Josipu Pivariću, momku koji će protiv Hajduka igrati na lijevom boku.

- Normalno da vjerujem i nadam se da će novi trener Petev uspjeti s Dinamom. Siguran sam da će on naći načina da nas podigne do razine na kojoj trebamo biti, koju zaslužujemo svojom vrijednošću - kaže Pivarić.

Kao iskusan igrač sigurno možete odgovoriti na pitanje što se dogodilo s momčadi, zašto ste potonuli poput Titanica?

- He, kad bi se to znalo, kad bismo dokučili gdje je “kvaka”, sve bi se riješilo u jednom danu. Stvar je u tome da nitko ne zna što nam se dogodilo, zašto su uslijedili svi ti porazi, neki tako uvjerljivi. Tko zna, možda je nekad “kvaka” u treneru, nekad u nečem drugom... Tako to ide ponekad u nogometu. Teško je izići iz takvih situacija. Kad kola jednom krenu nizbrdo, nikako da se zaustave. Ali sad je bitno da ipak znamo gdje smo, napravit ćemo sve da se što prije vratimo na pobjednički put.

Salzburg, Austrija, 240816.
Red Bull Arena.
Uzvratna nogometna utakmica play-offa Lige prvaka, GNK Dinamo protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: Josip Pivaric i Wanderson.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Josip Pivarić i Wanderson.

Imate četiri poraza u posljednjih pet utakmica. Došao je novi trener, a u nedjelju dolazi Hajduk. Nije idealno vrijeme za najveći hrvatski derbi kad je Dinamo u pitanju. Na Poljudu ste ih u kolovozu nokautirali sa 4:0, sada ta priča izgleda kao fatamorgana?

- Da, sada bi se to tako moglo kazati... Mi smo došli u kompliciranu situaciju, a Hajduk se diže. Eto, razbili su Cibaliju u posljednjoj HNL-ovoj utakmici. Ali povijest nas je nešto naučila. Svaki derbi Dinama i Hajduka je utakmica za sebe, potpuno neovisna o trenutačnoj formi momčadi ili igrača. Tako je to bilo uvijek, tako je i sada. Derbi je posebna priča. Pa, ako se sjećate i prije one poljudske utakmice Hajduk je bio u naletu, a onda su nam naletjeli.

Moravske Toplice, 280616.
Hotel Livada.
Pripreme GNK Dinamo, Josip Pivaric.
Na fotografiji: Josip Pivaric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / Cropix
Josip Pivarić

Pobjeda jedini izbor

Osvrno se na svlačionicu...

- Nadam se, točnije, vjerujem da ćemo mi igrači odigrati s najvećim mogućim nabojem i motivom. Pronaći ćemo u sebi sve najbolje što imamo, kako bismo derbi odradili onako kako zaslužuje Dinamo i svi naši navijači. Težimo samo jednome smjeru, a on se zove - pobjeda! Želimo taj trijumf više od svega. Vidjet ćete to u nedjelju. Za mene, a i za sve ostale moje kolege prihvatljivo je samo jedno. Pobjeda, tri boda. Ništa nas drugo ne zanima.

Lijepo ste to kazali, ali nekako nakon dugog niza godina imamo osjećaj, s obzirom na to kako izgleda vaša momčad, da Dinamo nije favorit?

- Ma dajte... Pa ne može se nakon dva-tri tjedna slabijih igara i rezultata srušiti sve ono što je Dinamo stvorio svih ovih 11 godina kad su nam Splićani gledali u leđa. Kako nismo favoriti? Jesmo, opet smo favoriti. Bez obzira na naše trenutačno stanje, na ovo što nam se događalo u posljednje vrijeme. Mi smo kvalitetnija momčad od Hajduka, samo nam je potreban jedan mali “klik”. A taj “klik” bi se po meni trebao dogoditi u nedjelju, kad nam se otvori, opet nas nitko neće moći zaustaviti, krenut ćemo prema gore, nezaustavljivo prema gore.

Ipak, iz Splita stižu valovi optimizma?

- Sve je to u redu, svi znamo kakav je naboj prije derbija, meni je drago da su suparnici iz Splita optimistično raspoloženi, to je sportski. Neka oni budu optimisti, neka vjeruju da nas mogu pobijediti, ali mi znamo kako ćemo ih dočekati i kako ćemo završiti utakmicu. Rekao sam vam već, samo pobjeda nas zanima, želimo trčati pobjednički krug pred prepunim Maksimirom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:45