Srdjan Vrancic / CROPIX
DERBI VRHA TABLICE

ČUDESAN POGODAK RIJEČANA OBILJEŽIO VELIKU BITKU NA MAKSIMIRU Modri iskoristili katastrofalnu pogrešku, gosti zabili gol o kojem će se dugo pričati

Dinamo i Rijeka su na Maksimiru odigrali veliki derbi 6. kola HNL-a, a utakmica je završila rezultatom 1:1. Dinamovci su poveli u 32. minuti, strijelac je bio Mario Gavranović, ali je vodstvo trajalo samo šest minuta. U 38. minuti za 1:1 s tridesetak metara spektakularno pogađa branič Rijeke Raspopović. Dinamo je ovime preuzeo prvo mjesto na ljestvici, a Rijeka zauzela treće mjesto.
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2018. 19:54

DINAMO - RIJEKA 1:1 (Gavranović 32' / Raspopović 38')

DINAMO: Livaković - Leovac, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović - Šunjić - Hajrović, Olmo, Gojak, Kadzior - Gavranović

RIJEKA: Sluga - Pavelić, Punčec, Escoval, Raspopović - Grahovac, Lončar, Čanađija - Heber, Acosty - Gorgon

U posljednjoj utakmici, derbiju 6. kola Prve HNL između nogometaša Dinama i Rijeke, nakon prvog poluvremena rezultat je 1-1.

Dinamo je poveo pogotkom Marija Gavranovića u 32. minuti, a u 38. je izjednačio Momčilo Raspopović.

Derbi u Maksimiru prošao je u terenskoj nadmoći Dinama, koja je bila posebno izražena u drugom poluvremenu, kad se Rijeka ograničila na prijetnje iz kontranapada i prekida.

Dinamo je u početnih 25 minuta više puta prijetio riječkom vrataru i kapetanu Simonu Slugi, ali udarci domaćih napadača nisu bili dovoljno precizni. Rijeka je prvu priliku imala u 28. minuti, kad je Acosty izbjegao zaleđe, uspio prebaciti istrčalog Livakovića, ali s crte su loptu izbacili Dinamovi braniči.

U 32. minuti Dinamo je došao do prednosti. Ubačaj s desne strane pokušao je očistiti Escoval, ali je prebacio Slugu i pogodio vratnicu. Lopta se odbila na nogu snalažljivom Mariju Gavranoviću, a bivši nogometaš Rijeke neometan je lakoćom poslao loptu u mrežu.

Koliko su Riječani imali nesreće pri tom pogotku, toliko im se vratilo u 38. minuti, kada je Marin Leovac ušao u blok Momčilu Raspopoviću. Crnogorac je pucao sa 20-ak metara, lopta se odbila od Leovčeve noge i u perfektnom lobu preletjela Livakovića te odsjela pod gredom Dinamova gola za izjednačenje na 1-1.

Zagreb, 020918. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica Hrvatskog telekoma, 6. kolo 1. HNL izmedju Dinama i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Momcilo Raspopovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

U 44. minuti Riječani su još jednom zaprijetili iz daljine, pucao je Lončar, a ispod grede loptu je izvukao Livaković odličnom paradom.

U drugom poluvremenu, pogotovo u posljednjih pola sata utakmice, Dinamovi nogometaši su opsjedali gostujuća vrata, ali je Simon Sluga ostao nesavladan te su Riječani neporaženi napustili Zagreb. No, za najmanje jednu utakmicu izgubili su strijelca Momčila Raspopovića, koji je u 90. minuti zbog oštrog starta zaradio drugi žuti, ujedno isključujući karton. U preostalom vremenu, domaća momčad nije uspjela iskoristiti brojčanu prednost.

Na stadionu Maksimir utakmicu je pratilo oko 4000 gledatelja, a sudio je Duje Strukan iz Splita.

Nakon šestog kola u vodstvu je Dinamo sa 14 bodova, drugoplasirani Osijek ima 13, a treća je Rijeka sa 12. Po 10 bodova imaju Lokomotiva i Gorica. Šesti je Inter sa sedam bodova i utakmicom manje koja nedostaje i sedmoplasiranom Slaven Belupu koji ima četiri boda. Toliko ih je sakupio i Hajduk koji je na osmom mjestu i još uvijek bez pobjede. Deveta Istra 1961 ima dva boda, a zadnji je Rudeš s jednim bodom.

Slaven Belupo i Inter će odgođenu utakmicu 4. kola odigrati 8. rujna, u vrijeme reprezentativne stanke, a 7. kolo Prve HNL na rasporedu je od 14. do 16. rujna.

DINAMO - RIJEKA 1:1 (Gavranović 32' / Raspopović 38')

DINAMO: Livaković - Leovac, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović - Šunjić - Hajrović, Olmo, Gojak, Kadzior - Gavranović

RIJEKA: Sluga - Pavelić, Punčec, Escoval, Raspopović - Grahovac, Lončar, Čanađija - Heber, Acosty - Gorgon

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Crveni karton za Raspopovića! Zbog starta s leđa na Gavranoviću branič Rijeke dobiva drugi žuti karton, a mogao je to biti i izravan crveni.

88' - Zadnja zamjena i kod Rijeke. Izašao je Pavelić, a ušao Petar Mamić.

82' - Posljednja zamjena u Dinamovoj momčadi. Izlazi Izet Hajrović, a mijenja ga Mario Budimir.

75' - Dvije zamjene radi Matjaž Kek. Izašli su Acosty i Heber, a ušli Zoran Kvržić i Luka Capan.

70' - Kakva šansa za Dinamo! Olmo je ubacio iz kornera, najviši je opet Perić, a njegov udarac glavom s gol-crte čisti Raspopović!

66' - Hajrović je ubacio s lijeve strane, Kadzior je bio u skoku i gađao glavom, a Sluga bez poteškoća brani taj pokušaj. I drugu zamjenu radi Bjelica. Izašao je Gojak, a priliku dobiva Bojan Knežević.

62' - Gorgon je opalio iz slobodnjaka s tridesetak metara, no Livaković brani taj udarac.

57' - Još jedna prilika za Dinamo! Pucao je Kadzior s vrha šesnaesterca, a Sluga uz malu nesigurnost brani taj udarac sjajnog Poljaka.

56' - Fantastična obrana Simona Sluge! Olmo je sjajno povukao jednu akciju, pronašao Kadziora na desnoj strani koji ubacuje u peterac, a Dilaver uz smetnju braniča Rijeke glavom puca po golu s pet metara, no vratar Rijeke fenomenalnom intervencijom brani taj pokušaj.

52' - Prilika za Dinamo. Nakon jednog slobodnjaka s lijeve strane najviši u skoku je Dino Perić, Sluga je izletio s gol-crte i nije stigao do lopte, no udarac glavom Dinamovog braniča odlazi u gol-aut.

46' - Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru. Bjelica je napravio jednu izmjenu, čini se da se Marin Leovac ozlijedio, a zamijenit će ga Dino Perić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamovci su agresivnije ušli u utakmicu, stvorili su nekoliko prilika, no igrači Rijeke vrlo brzo uzvraćaju i počinju igrati visoki presing. Dinamovci su nastavili serijom napada i u 32. minuti Gavranović pogađa za vodstvo. Igrači Rijeke ekspresno se vraćaju u utakmicu i za izjednačenje u 38. minuti spektakularno pogađa Raspopović.

45' - Kakva obrana Dominika Livakovića! Lončar je fantastično opalio s oko 25 metara, lopta je išla u same rašlje, a Dinamov vratar fenomenalnom paradom brani taj udarac! Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Izvrsna prilika za Dinamo! Olmo je bio u izglednoj prilici, ali braniči Rijeke u dva navrata blokiraju njegove udarce.

38' - GOOOL! Heber je na desnoj strani glavom spustio loptu za Raspopovića, a crnogorski je nogometaš s tridesetak metara iskosa opalio po golu i spektakularno svladao Dominika Livakovića!

36' - Acosty je pucao po golu s vrha šesnaesterca, no Theophile-Catherine blokira taj pokušaj.

32' - GOOOL! Hajrović je ubacio u šesnaesterac, Escoval je loše procijenio ubačaj i glavom već svladao svog vratara, a lopta se od vratnice odbila do Gavranovića koji se sjajno snalazi i smireno pogađa u praznu mrežu.

28' - Dvije dvojbene situacije. Prvo je bio prekršaj na Kadzioru, a splitski sudac Duje Strukan odlučio je da se igra nastavlja, te u nastavku akcije Acosty se sjurio prema golu Dinama, a pomoćni sudac pogreškom je dignuo zastavicu jer je smatrao da je lopta bila upućena Heberu.

26' - Kakva šansa za Dinamo! Izvrsno su kombinirali dinamovci, pucali su Gavranović i Olmo, ali oba je puta riječka obrana uspjela blokirati njihove pokušaje.

20' - Rijeka je počela s visokim presingom, ali dinamovci zasad uspješno iznose loptu sa svoje polovice. Situacija na terenu je vrlo izjednačena.

15' - Velika šansa za Rijeku! Heber je oštro ubacio u peterac, ali obrana Dinama uspijeva riješiti tu situaciju ispred Gorgona. U nastavku akcije dinamovci su poveli kontru, lopta je došla do Olma koji puca po golu, no uspio je samo izboriti korner.

11' - Prvi žuti karton na utakmici zaslužio je Raspopović. Kadzior mu je uspio ukrasti loptu kraj korner-zastavice i branič Rijeke je bio prisiljen zaustaviti ga prekršajem.

8' - Sjajna prilika za Dinamo! Kadzior je izvrsnom dugom loptom pronašao Gavranovića, a Dinamov napadač pokušava isprve iz voleja, no samo preko grede.

7' - I dalje traje početno ispitivanje snaga. Obrane su gusto postavljene i borba se uglavnom odvija na sredini terena.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru!

----------------------------------------------

20.55: Momčadi su istrčale na travnjak. Sudac je Duje Strukan iz Splita. Sve je spremno za početak!

20.40: Trener Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice izjavio je: "Spremno dočekujemo Rijeku, želimo nastaviti pobjednički niz. Vjerujem u svoju momčad, da možemo preskočiti ovu prepreku. Rijeka je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom i vrlo dobrom organizacijom kluba. Pred nama je težak zadatak, ali vjerujem da ćemo na kraju utakmice mi slaviti."

20.20: "Dinamo je u Maksimiru protiv svakog favorit. Nama je ovo dobra prilika da pravom prezentacijom naglasimo što bi se trebalo očekivati od Rijeke. Tražim reakciju od igrača. Već nekoliko dana im govorim o Dinamu, moramo razmišljati o kvaliteti naše igre. Nisam htio opterećivati igrače onime što je bilo, jednostavno se moramo bolje prezentirati na travnjaku", rekao je Matjaž Kek.

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Bjelica je odlučio dati šansu Marinu Leovcu od prve minute umjesto Marija Muse koji je bio očekivan u početnome sastavu. U momčadi Rijeke nema Leonarda Zute i Roberta Punčeca, a utakmicu će početi Mario Pavelić i Portugalac Escoval.

19.45: Pogledajte kako je Marin Leovac došao pozdraviti bivše suigrače uoči večerašnjeg ogleda:

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:55