Damir Krajač/CROPIX
SAMMIR UOČI PORTA

'Čuo sam se s prijateljima koji žive u Portugalu. Kažu da je Porto jak, strašno jak...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2012. 11:54

Sammir je jučer “uklizao” na Trgu bana Jelačića. Poskliznuo se negdje ispod konjskog repa poznatog spomenika, te dobro ogrebao lijevu ruku. Bilo je i krvi. Tako je dolazak dinamovaca na glavni gradski trg mogao biti koban za jednog od glavnih igrača.

- Pogledajte kako sam nastradao - pokazivao je izgrebenu ruku Sammir.

Nesreća na trgu bila je razlogom da odbije razgovor na temu Liga prvaka i Porto.

- Ne mogu govoriti, boli me ruka... - kazao je Sammir.

Kad smo mu dobacili da nije pao na glavu, da mu ne krvare usnice i da nije pregrizao jezik pa da ne može pričati, samo se kiselo nasmiješio. I otišao prodavati pakete ulaznica za Ligu prvaka, fotografirati se s obožavateljima i potpisivati autograme. Shvatili smo kao mu nije do druženja s novinarima.

Sammir je najiskusniji igrač Dinama kad se radi o europskim utakmicama. Pravi veteran Dinamovih europskih ogleda, stari ratnik s dosta pobjeda, ali i s poprilično ožiljaka.

No, Sammir je čudan tip. To svi znaju, njegova životna priča sto puta je ispričana. Jučer je opet pokazao svu ćudljivost svog karaktera. Nakon što je prvo odbio razgovor s novinarima zbog bolova u ruci nastalih kao posljedica pada na Trgu bana Jelačića, vratio se nakon što je obavio svoje zadatke na štandu Modrih.

- Ova skupina u kojoj igramo nije tako atraktivna kao ona iz prošle sezone, nema Reala - kazao je u uvodu Sammir.

Bez obzira što nema Kraljevskog kluba, jasno je i Sammiru da će Dinamo imati paklenih muka protiv svakog suparnika.

- Bit će gadno. Protivnici su svi jaki, europske veličine. Ali moramo popraviti dojam od prošle sezone, jednostavno moramo.

Mislite li da je to moguće?

- Zašto ne bi bilo moguće? Pa ponešto smo naučili.

Što ste to naučili? Zašto ste prošle sezone u Ligi prvaka izgledali kao momčad koja je zalutala u to natjecanje? Po čemu ste ove sezone bolji u odnosu na prošlu?

- Prošle sezone ništa nije ovisilo o nama. Bilo nam je to vatreno krštenje u Ligi prvaka. Svi suparnici su za nas bili prejaki, nismo se privikli na tu razinu igre. Sad znamo kako igraju takve velike momčadi, više nećemo tako griješiti, mislim da ćemo se znati postaviti.

Porto je odigrao tek tri utakmice u svom nacionalnom prvenstvu, nisu još uhvatili pravu formu. Je li to sitna prilika Dinama?

- Čuo sam se s nekim prijateljima koji žive u Portugalu. Kažu da je Porto jak, strašno jak. Svakako su bolji od nas.

Dobro, znamo da jesu, ali može li se protiv slavnog portugalskog kluba ipak nešto napraviti? Možda uzeti taj jedan bod?

- Kad se tome ne bi nadali, onda ne bi trebali nit igrati. Mislim da možemo iznenaditi Porto u Maksimiru! Pozivam ljude da to dođu vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:01