Vojko Basic / CROPIX
NA POLJUDU JE SVE MOGUĆE

CURE NOVI DETALJI U NEOČEKIVANOM OBRATU S POLJUDA! KOPIĆA SMIJENILI NAVIJAČI ZBOG SASTANKA SA ŠTIMCEM!? Izigrana legenda kluba odbila klupu Bijelih

​Veliki preokret dogodio se na Poljudu u manje od 24 sata i Hajduk ovaj četvrtak dočekuje bez trenera jer Željko Kopić više nije trener Bijelih. Nakon što je u utorak poslijepodne potvrdio Kopića za trenera, od srijede poslijepodne Kopić je ostao bez podrške predsjednika Uprave Jasmina Huljaja i odmah je krenula potraga za nasljednikom.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. rujan 2018. 00:13

Huljaj zvao Tudora, a on odbio povratak!

U srijedu navečer predsjednik Huljaj već je pokušao vratiti Igora Tudora, ponovno ga je nazvao priznavši pogrešku u pokušaju da privoliti Tudora da prihvati povratak u Hajduk. Ali kao što se u startu dalo pretpostaviti, Tudor nije pristao na ponudu predsjednika Bijelih.

Igor Tudor
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

Što je i logično s obzirom na način kojim je Tudor naprosto izigran u razgovorima početkom ovoga tjedna, kada je s predsjednikom praktički dogovorio povratak, a onda je iznenađujuće odbijen nakon niza razgovora u kojima je sve dogovorio s prvim čovjekom kluba. Huljaj traži dalje... (jr)

U četvrtak ujutro Kopić će i službeno biti razriješen dužnosti prvog trenera Bijelih, a dok se čeka objašnjenje predsjednika Huljaja, u javnost je procurila informacija da su u srijedu ujutro oko 11 sati na Poljud stigli navijači, koji su od predsjednika kluba zatražili promptnu smjenu Kopića.

Razlog je Kopićevo druženje s Igorom Štimcem u njegovom splitskom stanu. Kopić i Štimac poznaju se još iz doba dok je Štimac vodio reprezentaciju Hrvatske, a Kopić mu je bio skaut.

Split, 131117.
Tiskovna konferencija povodom odabira Zeljka Kopica kao novog trenera nogometasa Hajduka.
Na fotografiji: Zeljko Kopic
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Navijači su predsjedniku poručili "tko pije kavu s neprijateljem kluba, taj ne može biti naš trener".

Nakon tog razgovora predsjednik je promijenio mišljenje i odlučio pozvati Kopića kojeg je u srijedu navečer obavijestio da neće voditi trening. Nije ga odmah smijenio, već je odluka o smjeni odgođena za četvrtak ujutro, a sinoćnji trening vodili su Kopićevi pomoćnici.

Tako je predsjednik u manje od jednog dana promijenio svoje razmišljanje koje se još u utorak navečer činilo jako čvrsto i nepokolebljivo. Jer, Kopić je jučer poslijepodne došao na trening, ne sluteći što mu se sprema. Tim više što je u utorak obavljen dugi dvosatni razgovor između igrača i trenera na kojem su međusobno raspravili o svim problemima.

Prethodno je u svlačionici bio i predsjednik Huljaj, koji je zajedno sa sportskim direktorom Bjelanovićem razgovarao s igračima. Činilo se da su svi akteri ove priče na dobrom putu riješiti otvorena pitanja, pronaći odgovore na sve ono što ih je do sada mučilo, ali dogodio se neočekivani obrat zbog čega je Huljaj iznenada uskratio podršku svom dosadašnjem treneru.

Dvaput je Huljaj dosad čuvao leđa Kopiću, nakon susreta s Goricom prije 20-ak dana nije prihvatio ostavku koju mu je trener ponudio. Potom je nakon dvoboja u Koprivnici prošle subote dugo razmišljao da li smijeniti Kopića i klupu ponuditi Igoru Tudoru, a onda je ipak odlučio da mu je bolje rješenje ostaviti Kopića na klupi. Ali, nema kraja preokretima u tom klupku kaotičnih zbivanja na Poljudu.

Bez obzira što se iz Hajduka nisu ogasili o smjeni, sve je jasno bilo samom činjenicom da Kopić nije vodio trening. Razvidno je da klub krenuo u potragu za novim trenerom što predstavlja novu zagonetnu priču.

Tko će naslijediti Kopića teško je pitanje budući da je Huljaj izigrao Tudora, koji je prije tri dana bio pred vratima Hajduka, ali predsjednik ga je ostavio bez mogućnosti da sa svojim suradnicima uđe u Hajduk i krene u realizaciju projekta.

Reja je spreman

Teško je očekivati da bi Huljaj mogao ponovno nagovoriti Tudora da preuzme Hajduk nakon što je 40-godišnjem stručnjaku početkom ovog tjedna, bez ikakvog objašnjenja, pretpostavio Kopića. U manje od 24 sata je Tudor od sigurnog trenera Bijelih postao višak, a sada bi trebao ponovno prihvatiti opciju ulaska u klub sa svojim suradnikom Marijom Stanićem. Neozbiljno i malo vjerojatno.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Zato je puno je opcija u igri za nasljednika Kopića i tek sada se ne nazire pravo rješenje, niti jaki kandidati, premda sigurno ostaje mogućnost da Huljaj nazove 72-godišnjeg Edoarda Reju i ponudi mu povratak na Poljud. Reja je dvije godine bez angažmana, spreman je doći na Poljudu, ali neće biti iznenađenje niti ako se pojavi neki novi kandidat, koji se nije proteklih dana spominjao u medijima kada se razmišljalo o Kopićevoj smjeni nakon utakmice u Koprivnici. U svakom slučaju nastavlja se saga o treneru na Poljudu, nakon višednevne potrage za trenerom dočekali smo potvrdu Kopića i onda u manje od 24 sata smo ponovno na početnoj točci. Tko u četvrtak vodi trening, ponovno je isto pitanje koje se postavljalo i prošlog utorka?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 05:47