Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
UKAZAO NA PROBLEM

CVITANOVIĆ ČESTITAO SVOJIM IGRAČIMA, PA POSLAO PORUKU SVIMA 'Mora se poraditi na ovim terenima, pa što će biti u prosincu ako je već sada ovako'

Piše: HinaObjavljeno: 17. rujan 2017. 00:34

U susretu 9. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Dinama slavili protiv Intera s 3-1 (2-1) i povećali svoje vodstvo na ljestvici. Po užasno teškom terenu u Zaprešiću, koji je zbog jake kiše bio na granici regularnosti, Dinamo je protiv Intera došao do važnih bodova.

Već u 2. minuti Angelo Henriquez je doveo "modre" u vodstvo, a u 12. minuti na 2-0 je povećao Nikola Moro udarcem s 20-tak metara. Inter se nije predavao i u 32. minuti je Tomislav Šarić iz gužve smanjio na 1-2. U 55. minuti Malijac Tongo Doumbija je glavom postigao svoj prvijenac za Dinamo.

Nakon utakmice pobjedom je iznimno zadovoljan bio i trener Dinama, Mario Cvitanović.

- Dobro smo se adaptirali cijeloj situaciji. Igrači su pokazali ono što je smisao i cilj: karakter, želju, zajedništvo i dobro raspoloženje. Bez obzira na teren i ove uvjete pokazali su sve što sam ranije naveo. Pokazali su zapravo veselje ovakvim uvjetima igre. Skidam im kapu i nadam se da nema ozljeda niti kod nas niti kod Intera. To je najbitnije, osim bodova bitno je zdravlje igrača.

- Vidio sam na igračima da žele završiti utakmicu i da žele pobijediti. To je na čast svakome od njih. I oni koji su ušli s klupe dali su svoj obol. Promijenili smo sustav u drugom dijelu, s obzirom na teren, ali i to je funkcioniralo - rekao je Cvitanović pa nastavio o Leškoviću koji je igrao centarfora kad je ušao u drugom poluvremenu.

Na kraju je poslao i poruku svima:

- Mora se poraditi na ovim terenima, tek je deveti mjesec, ovo je problem, ovakvi uvjeti za igranje. Tko zna što nas čeka onda u prosincu ako je sada ovako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:22