Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

CVITANOVIĆ NAKON TEŠKO IZBORENE POBJEDE PROTIV RUDEŠA 'Imali smo 15 udaraca na gol, ali realizacija nije bila dobra, moramo iz svega nešto naučiti'

Dinamo je pobijedio Rudeš u 8. kolu HNL-a rezultatom 3:2, a treneri dviju momčadi, Alonso i Cvitanović, su nakon utakmice dali izjave na presici.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2017. 00:07

Inaki Alonso bio je podijeljenog raspoloženja. Svjestan da je možda njegova momčad mogla i nešto više "ušećariti", a opet zadovoljan kako je na kraju parirao Modrima.

- Imali smo loš ulazak u utakmicu, prvih 20 nismo imali energiju, bili smo impresionirani. Na poluvremenu smo razgovarali, pokušali smo promijeniti, rekli smo da ćemo zaigrati s više samopouzdanja. Imali smo 1:2, onda je Soudani zabio, možda i iz zaleđa. To je bio ključan trenutak susreta. No drago mi je da se nismo predali, zabili smo za 3:2, izgubili smo utakmicu. Koju je možda normalno izgubiti, ali... - rekao je Alonso, koji je sretan što njegova momčad ipak napreduje.

- Moramo još napredovati, bilo je bolje nego u prijašnjim utakmicama. No moramo nekoga i pobijediti napokon. Možda će sada biti lakše, znam kojim kadrom raspolažem, imam iskusne igrače, vjerujem da dolazi bolje razdoblje - kaže Rudešov trener, dok je Mario Cvitanović istaknuo:

- Upisali smo tri boda, što je u ovim okolnostima najbitnije. No umjesto da utakmica ode na četiri, možda i više razlike, sami smo sebi stvorili probleme. Dosta smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, u drugom pogubili konce, možda je i umor od zadnjih 10 dana minipriprema ostavio traga. Stvorili smo puno dobrih situacija za šanse, dolazili bismo do završnog pasa ili povratne lopte, ali onda ta završnica nije bila dobra. Događale su nam se kontre, previše njih. Moramo iz svega toga nešto naučiti.

Izmjenjivao je Cvitanović pozitivne i negativne zaključke utakmice.

- Imali smo 15 udaraca na gol, ali realizacija nije bila dobra. Prva je ovo utakmica u kojoj smo primili dva gola, to nije dobro. Vidio sam reakciju igrača, svjesni su da su morali lakše dobiti. Mladost, nestrpljenje i želja, vjerojatno je i to razlog. Svjesno smo sada ušli u neke radove, u te pripreme, to je zalog za ono što nam slijedi. I ovu smo utakmicu uračunali u taj dio. Dominirali smo prvo poluvrijeme, ali treba biti oprezniji i smanjiti neforsirane greške jer ih je bilo previše.

Kako na Cvitanovića utječu priče da mu posao nije siguran, Goce Sedloski mu još od Skënderbeua visi nad glavom?

- Ne utječe to na mene. Radimo u Dinamu i svjesni smo da se svaki dan nešto događa, ja radim svoj posao i nemam problema s tim. Istina je da sam nekidan sreo Sedloskog i da smo razgovarali...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:52