Cvitanović
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

CVITANOVIĆ ODUŠEVLJEN VISOKOM POBJEDOM U GRADSKOM VRTU 'Stvarno sam uživao gledajući ovu predstavu!; ZEKIĆ UZDRMAN 'Dogodilo se to što se dogodilo'

Dinamo je u derbiju kola na stadionu Gradski vrt pobijedio Osijek 4-2, dok je Rijeka na Rujevici slavila protiv Istre 1961 sa 4-0.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. veljača 2018. 21:47

Dinamo je 'protutnjao' Osijekom i nakon 70 minuta igre vodio je 4-0. Gosti su se samoj završnici opustili pa je Osijek ublažio poraz s dva pogotka. Bila je to najuvjerljivija pobjeda Dinama u Gradskom vrtu nakon kolovoza 2011. kada je slavio 4-0.

Šest pogodaka, puno lijepih poteza, četiri žuta kartona, jedan ozbiljan sudački previd na štetu domaćina... Naravno da je trener gostiju bio puno zadovoljniji nakon utakmice.

- Kao prvo, moram naglasiti da sam jako sretan zbog ove pobjede. Stvarno sam uživao gledajući predstavu naših igrača; bili smo superiorni, precizni i odgovorni. Dominirali smo veći dio utakmice, ali trebalo nam je nešto vremena da pronađemo rješenje za Osijekovu igru s četiri napadača. Ali nije nas ni to poremetilo. Iskreno sam ponosan zbog onog što su pokazali moji igrači. Žao mi je što nismo poentirali još koji put, ali neću sad cjepidlačiti jer imam puno razloga za zadovoljstvo - rekao je trener Dinama Mario Cvitanović.

Osjetio je i potrebu pohvaliti domaćine, ne za igru, već za pripremu utakmice.

- Svaka čast. Divno je igrati u ovakvom ambijentu, kada ima puno gledatelja. Osječanima sve pohvale što su uspjeli sačuvati teren i pripremiti ga tako da se na njemu može nesmetano i kvalitetno igrati.

Nije Dinamov trener mogao izbjeći upit je li uspješan prolazak kroz Gradski vrt ključ na putu prema naslovu prvaka.

- Ne, svaka je utakmica bitna, prva jednako koliko i svaka iduća - poručio je Mario Cvitanović.

Jasno je da je trener osječkih Bijelo-plavih oprezno birao riječi. Vagao ih je da nekog ne okrzne onako, na vruće, jer očito ga je poraz ozbiljno ranio.

- Mjesec dana smo imali pripreme za proljeće, za Dinamo. Ne mogu naći nikakav alibi, dogodilo se to što se dogodilo. Probat ćemo izvući pouke i pripremiti se za iduću utakmicu. Ova je današnja pokazala koliko smo još daleko od ozbiljnosti i sposobnosti za nešto više od onoga što imamo sada. Dinamu, u svakom slučaju, čestitam na pobjedi. Presudna je bila njegova individualna kvaliteta. Pogledao sam odmah nakon utakmice statistiku, Dinamo je pogodio iz prva četiri udarca, a mi iz jednako toliko nismo. Što sada reći, preuzimam potpunu odgovornost, svjestan da već u idućoj utakmici moram povući neke nove poteze - izjavio je trener Osijeka Zoran Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:56