CROPIX
'SAMI SMO SEBE POBIJEDILI'

DAMIR BURIĆ OGORČEN NAKON PORAZA: 'Ovo je neshvatljivo!' NIJE ZADOVOLJAN NI SUĐENJEM: 'Borili smo se protiv svega! To je bilo sve samo ne isključenje'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 00:06

Hajdukov trener Damir Burić pred novinare je stigao ozbiljna i zabrinuta lica. Hajduk je u Koprivnici imao priliku izbiti na vrh HNL tablice, ali upisao je prvi poraz sezone (2:1), primio je i prva dva gola i jasno je da splitski strateg nije mogao biti zadovoljan.

- Mislim da smo sami sebe pobijedili. Neshvatljivo mi je da radimo takve pogreške. Ne znam je li protivnik imao jednu šansu za gol, a primili smo dva gola, tako da je to isto umjetnost. Na kraju je rezultat takav kakav je, mi moramo još nevjerojatno puno raditi, pokušati popraviti neke stvari, pogotovo što se tiče prvog poluvremena, koncentracije i završnice - kazao je Burić.

Prokomentirao je i suđenje:

- Možemo kazati da su neke odluke bile čudne, borili smo se protiv svega. Mislim da smo se dobro izborili, ali eto, kući idemo praznih ruku, što je meni neshvatljivo.

Kako je vidio isključenje Jakoliša?

- Mislim da je to bilo sve samo ne isključenje. Kod penala je isto bila situacija, ako ćemo gledati zadnju utakmicu, mi smo imali puno takvih situacija koje se ne sviraju. Dobije igrač crveni karton, onda svira penal. Malo mi je sve to bilo čudno, ali ja mislim da smo mi bili čudni. Jer da smo mi bili pravi, pored svega toga mi moramo ovu utakmicu pobijediti. Mi moramo dati gol...

Ivici Sertiću sad je puno lakše, slavlje protiv Hajduka donosi olakšanje i podiže samopouzdanje.

- Smatram da je naša pobjeda zaslužena. Hajduk je bio bolji u prvih dvadesetak minuta, stvorio je neke situacije pred našim vratima, ali uspjeli smo se othrvati tom njihovu početnom pritisku. Pogodak za vodstvo nas je maksimalno podigao na terenu, kontrolirali smo utakmicu sve do zadnjih minuta, pogotovo kad smo otišli na 2:0. Publika je mogla uživati i u pogocima i u dobroj prezentaciji obje momčadi, golovima, bila su i dva crvena kartona, šanse, udarci, sve ono što nogomet čini nogometom.

Miloš Radivojević smatra da je agresivniji suparnik pobijedio.

- Bili smo kompaktniji i agresivniji od njih, i to je presudilo. Svaka ‘’druga’’ lopta je bila naša. Sad je puno lakše, trebamo napraviti pozitivan niz. Osjetio sam mišić, nadam se da neću dugo izbivati.

Samuel Eduok zabio je krasan gol, ali slaba je to utjeha za Bijele.

- Kontrolirali smo utakmicu, ali to je nogomet. Možemo žaliti zbog propuštenih prilika i bodova bez kojih smo ostali. Moramo prihvatiti da smo poraženi i okrenuti se sljedećoj utakmici - rekao je Nigerijac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 23:51